OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Επεκτείνεται ο «πύρινος εφιάλτης» στον Καναδά: Κύμα καπνού «πνίγει» τις ΗΠΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στις αμερικανικές αρχές από την ατμοσφαιρική μόλυνση που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στον Καναδά.

Στην Νέα Υόρκη οι εικόνες είναι απόκοσμες με τον επικίνδυνο καπνό να έχει καλύψει τα πάντα, την ορατότητα να είναι περιορισμένη και τον ορίζοντα να έχει πάρει ένα πορτοκαλί χρώμα.

Η ορατότητα έχει μειωθεί τόσο που η αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) επιβράδυνε την αεροπορική κίνηση και έφθασε στο σημείο να καθηλώσει πτήσεις στο έδαφος.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς έκανε έκκληση στους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους για να προστατευθούν από την μόλυνση. Για όσους χρειάζεται να μετακινηθούν οι αρχές θα μοιράσουν σήμερα δωρεάν μάσκες.

Τα έκτακτα προειδοποιητικά δελτία για την ποιότητα του αέρα εξαιτίας των πυρκαγιών στον Καναδά αφορούσαν χθες πάνω από 100 εκατομμύρια Αμερικανούς, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος (EPA). Οι προειδοποιήσεις απευθύνονται στους κατοίκους του μεγαλύτερου μέρους των βορειοανατολικών ΗΠΑ, από το Σικάγο στον βορρά μέχρι την Ατλάντα στον νότο. Η ποιότητα του αέρα στη ζώνη αυτή «πλήττεται κυρίως από τις φωτιές στον Καναδά, ωστόσο άλλες ρυπαντικές εκπομπές τοπικά και οι μετεωρολογικές συνθήκες μπορεί επίσης να διαδραματίζουν ρόλο», διευκρίνισε η EPA.

Και οι αρχές του Καναδά έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και αν είναι υποχρεωμένοι να βγουν έξω να φορούν απαραίτητα μάσκα. Οι αρμόδιοι υποστηρίζουν ότι ο επικίνδυνος καπνός θα παραμείνει και το Σαββατοκύριακο. Η ατμοσφαιρική ρύπανση προκλήθηκε κυρίως από τις 150 πυρκαγιές που καίνε δασικές εκτάσεις στο Κεμπέκ.

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται η ουκρανική προέλαση στο Κουρσκ

otavoice

Προειδοποιεί την Ευρώπη ο ΠΟΥ: Αναμένονται περισσότερα κρούσματα «ευλογιάς των πιθήκων»

otavoice

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice