OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Φωτιά στην Ηλεία: Σοβαρές ενδείξεις για εμπρησμό – Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί

Σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού έχει η Πυροσβεστική στην Ηλεία, καθώς οι δυνάμεις της έχουν οριοθετήσει μεν την φωτιά, στο μέτωπο πέρα από την Σαλμώνη και στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ το δάσος στην Παλαιοβαρβάσαινα ξανακάηκε.

Η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής με ελικόπτερο Έρισκον, με δύο Canadair με τρία μικρότερα αεροσκάφη δεν στάθκε ικανή να σώσει το δάσος που είχε καεί το 2021. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκε να διασπαστούν σε τρία σημεία, κάτι που ενισχύει τις υπόνοιες για εμπρησμο, όπως και το γεγονός ότι έγινε απόπειρα εμπρησμού στο ίδιο σημεία πριν από τρεις ημέρες.

Νωρίτερα μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους τεσσάρων οικισμών στην Ηλεία μετά το διπλό μέτωπο φωτιάς σε Παλαιοβαρβάσαινα και Καρούτες.

Συγκεκριμένα δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση των οικισμών Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα. Οι πολίτες παρακαλούνται να απομακρυνθούν προς Αρχαία Ολυμπία.

Στο μέτωπο της Παλαιοβαρβάσαινας που είναι και το μεγαλύτερο μέτωπο, επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 19 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα. Πέντε οχήματα με 12 πυροσβέστες δίνουν τη μάχη με τις φλόγες στις Καρούτες

Σχετικά Άρθρα

«Ψηφιακό βραχυκύκλωμα»: Προβληματισμός, πότε θα ξεπεραστεί και αν ξανασυμβεί

otavoice

ΥΠΕΝ: Η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

otavoice

Microsoft: «Λύθηκε το πρόβλημα» – Συγγνώμη για το χάος ζητάει η Crowdstrike

otavoice

Τουρκικές απειλές για Κύπρο: «Μην με καλείς τόσο από καρδίας, μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ…»

otavoice

Βόρεια Κορέα – Ρωσία: Ενισχύονται οι διμερείς στρατιωτικές συμφωνίες

otavoice

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο νότιο τμήμα του Περού – Aισθητός σε Χιλή και Αργεντινή

otavoice