OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Η Β. Κορέα σε επίδειξη όπλων και ενότητας με Ρωσία και Κίνα

Σε ταυτόχρονη επίδειξη στρατιωτικής ισχύος και ενότητας με τον σινορωσικό άξονα προχώρησε πανηγυρικά και με κάθε επισημότητα ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-ουν, εν μέσω ενός ρευστού γεωπολιτικού περιβάλλοντος στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία που βρίσκει τις διεθνώς απομονωμένες Μόσχα και Πιογιάνγκ να έρχονται ακόμη πιο κοντά, την Κίνα να εμφανίζει επιλεκτική αμνησία για τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για το βορειοκορεατικό πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα, και την Ιαπωνία να νιώθει ότι σήμερα απειλείται περισσότερο από ποτέ.

Θερμότατη ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε το βορειοκορεατικό καθεστώς στον Σεργκέι Σοϊγκού, τον πρώτο Ρώσο υπουργό Άμυνας που επισκέφθηκε την Πιονγιάνγκ από την εποχή της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης, για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 70ή επέτειο της εκεχειρίας με την οποία τερματίστηκε ο πόλεμος της Κορέας, επέτειο της «Ημέρας Νίκης» κατά τη βορειοκορεατική εκδοχή. Μαζί του στην Πιονγιάνγκ και ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας Λι Χονγκζόνγκ.

«Καλώς ήλθες σύντροφε υπουργέ Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Σοϊγκού!» έγραφε το πανό που είχε υψωθεί καθώς εκείνος πατούσε στο κόκκινο χαλί που του έστρωσαν κατά την άφιξή του εντός της εβδομάδας στο αεροδρόμιο της Βόρειας Κορέας. Αφού συνομίλησαν κατ’ ιδίαν επί απροσδιόριστων ζητημάτων που σχετίζονται με το «περιφερειακό και διεθνές περιβάλλον ασφαλείας» όπως μετέδωσαν τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, ο Κιμ Γιονγκ-ουν ανέλαβε να ξεναγήσει προσωπικά τον Σεργκέι Σοϊγκού σε έκθεση με τα πλέον ισχυρά βορειοκορεατικά όπλα, περιλαμβανομένων των νέων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.

Οι πύραυλοι Hwasong-17 και Hwasong-18 -με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής και εμβέλεια που θεωρείται ότι μπορεί να φθάσει τις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες- εκτέθηκαν στο φινάλε της στρατιωτικής παρέλασης της Πέμπτης, την οποία ο Κιμ Γιονγκ-ουν παρακολούθησε περιχαρής έχοντας στα δεξιά του τον Σεργκέι Σοϊγκού και στα αριστερά του τον Λι Χονγκζόνγκ, αναπληρωτή πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας. Σε μία παρέλαση «τόσο μεγαλειώδη που περνά στην Ιστορία», σύμφωνα με την προπαγανδιστική μηχανή του καθεστώτος Κιμ, παρουσιάστηκαν και τα νέα στρατιωτικά drone, επιθετικά και επιτήρησης, που σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές μοιάζουν κατά πολύ οπτικά με τα αμερικανικά Global Hawk και Reapers.

 

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση Μελόνι – Ζελένσκι στο οικονομικό φόρουμ του Τσερνόμπιο

otavoice

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στα περίπτερα της 88ης ΔΕΘ

otavoice

ΗΠΑ: Aπετράπη «τρομοκρατική» ενέργεια εναντίον Εβραίων της Νέας Υόρκης την 7η Οκτωβρίου

otavoice

Σύγκρουση σκάφους λιμενικού με ταχύπλοο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες

otavoice

Προεδρικές εκλογές στην Αλγερία – Αναμένεται επανεκλογή του Αμπντελματζίντ Τεμπούν

otavoice

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στην κεντρική Τουρκία

otavoice