OTA VOICE
Video Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Το ΕΠΟΣ του Euro 2004! Όταν η Ελλάδα «τρέλανε» την Ευρώπη

Πριν από 19 χρόνια, τον Ιούνιο του 2004, μια παρέα Ελλήνων με παντελή άγνοια κινδύνου ξεκίνησε για ένα ποδοσφαιρικό ταξίδι στην ιβηρική χερσόνησο.

Πρώτιστο μέλημά τους ήταν να διασκεδάσουν το παιχνίδι, να ζήσουν με κάθε τρόπο και με μάξιμουμ ένταση τη συμμετοχή τους, να δρέψουν ό,τι τους προσφερόταν… Όπως είχε εξηγήσει ο Γερμανός ηγήτορας της αποστολής στους άνδρες του, Ότο Ρεχάγκελ «εμείς πηγαίνουμε για να ευχαριστηθούμε την εμπειρία, να κάνουμε αυτό που ξέρουμε και αν όλα πάνε καλά, να παρατείνουμε όσο μπορούμε την παραμονή μας».

Παρά την ποδοσφαιρική σοφία του, όμως, ακόμη και ο Ρεχάγκελ αδυνατούσε να φανταστεί ότι η “κρουαζιέρα” που αρχικά είχε στο μυαλό του θα κατέληγε στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική έκπληξη που συντελέστηκε στον πλανήτη, από καταβολής του ποδοσφαίρου.

Στις 4 Ιουλίου του 2004, λίγο πριν την Ολυμπιάδα του στην Αθήνα, έμελλε να γραφτεί, μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Η ποδοσφαιρική Εθνική Ελλάδος, κατακτά το κύπελλο στο Euro και «σοκάρει» την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Νικά την Πορτογαλία , διοργανώτρια του θεσμού και γράφει ιστορία.

Κανείς δεν πίστευε εκείνο το καλοκαίρι ότι η ομάδα του Ρεχάγκελ, θα κατακτούσε το τρόπαιο. Οι διεθνής όμως, παιχνίδι με παιχνίδι, πίστεψαν στις δυνάμεις τους, αποκλείοντας τους αντιπάλους έναν προς έναν και φτάνοντας στον τελικό.

Οι Έλληνες στάθηκαν σαν ίσιοι προς ίσους απέναντι στα αστέρια της «οικοδέσποινας» Πορτογαλίας, την κέρδισαν δεύτερη φορά και σήκωσαν το τρόπαιο.

Κυριακή 4 Ιουλίου

Λισσαβόνα (“Λουζ”)

Πορτογαλία-Ελλάδα 0-1 (0-0)

Τελικός Euro

Πορτογαλία: Ρικάρντο, Αντράντε, Κοστίνια (60΄ Ρούι Κόστα), Φίγκο, Παουλέτα (74΄ Νούνο Γκόμες), Μιγκέλ (43΄ Φερέιρα), Νούνο Βαλέντε, Καρβάλιο, Ρονάλντο, Μανίς, Ντέκο
Προπονητής: Λουίς Φελίπε Σκολάρι

Ελλάδα: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (76΄ Βενετίδης), Χαριστέας, Φύσσας, Βρύζας (81΄ Παπαδόπουλος), Καψής, Κατσουράνης
Προπονητής: Οτο Ρεχάγκελ

Σκόρερ: 57΄ Χαριστέας
Διαιτητής: Μάρκους Μερκ (Γερμανία)

Δείτε τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της Εθνικής Ελλάδος στο Euro του 2004 στα βίντεο που ακολουθούν:

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Σ. Φάμελλος: Ανάγκη για νέα πολιτική πρόταση στον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν υπάρχουν κουκουλοφόροι

otavoice

Χ. Δούκας: Ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ απέδειξε πόσο αποκομμένος είναι από την πραγματικότητα

otavoice

Βελόπουλος: Στο ίδιο έργο θεατές- Κυβέρνηση και ΜΜΕ εναντίον σου λαέ

otavoice

Νέες εκλογές για Πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση μομφής κατά του Στ. Κασσελάκη

otavoice

88η ΔΕΘ- Live η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

otavoice

Χ. Δούκας: Ο κόσμος της παράταξης -και μόνο αυτός – θα αποφασίσει για την εκλογή Προέδρου

otavoice