OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πιλότος πέθανε κατά τη διάρκεια πτήσης

Ένας πιλότος κατέρρευσε και πέθανε στο μπάνιο κατά τη διάρκεια πτήσης από το Μαϊάμι στην Χιλή, με το αεροσκάφος να πραγματοποιεί αναγκαστική προσγείωση στον Παναμά το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με την NY Post.

Ο 56χρονος Iván Andaur βρισκόταν στο τιμόνι της πτήσης της LATAM με προορισμό το Σαντιάγο γύρω στις 23:00 όταν υπέστη καρδιακή ανακοπή. Οι δύο συγκυβερνήτες του αναγκάστηκαν να προσγειωθούν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Tocumen στην πόλη του Παναμά – καθώς μια νοσοκόμα και δύο γιατροί έσπευσαν να τον σώσουν.

«Δυστυχώς, δεν είχαμε τον απαραίτητο ή επαρκή εξοπλισμό για να τον επαναφέρουμε», είπε η νοσοκόμα. «Η LATAM πρέπει να βελτιώσει το θέμα του πρωτοκόλλου σε περίπτωση έκτακτων περιστατικών υγείας και ιατρικής ανάγκης όπως αυτή, όπου μπορούν να σωθούν ζωές, αλλά χρειάζονται πόροι». Ένας επιβάτης είπε ότι ένας συγκυβερνήτης ρώτησε αν υπήρχαν γιατροί στο αεροπλάνο περίπου 40 λεπτά μετά την απογείωση.

Ivan Andaur/Facebook

«Μας είπαν ότι θα προσγειωνόμασταν γιατί ο πιλότος ένιωσε αδιαθεσία και όταν φτάσαμε μας ζήτησαν να εκκενώσουμε το αεροπλάνο γιατί η κατάσταση είχε επιδεινωθεί», περιέγραψε ο επιβάτης, ο οποίος δεν κατονομάστηκε.

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία στην πόλη του Παναμά και η πτήση συνεχίστηκε την Τρίτη. «Τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα κατά τη διάρκεια της πτήσης για να διαφυλαχθεί η ζωή του πιλότου. Δυστυχώς, μετά την προσγείωση και την περαιτέρω ιατρική βοήθεια, ο πιλότος πέθανε», είπε η αεροπορική εταιρεία στην The Post. «Ο Όμιλος LATAM είναι βαθιά λυπημένος για αυτό το γεγονός και δράττεται της ευκαιρίας για να εκφράσει τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του υπαλλήλου μας».

Σχετικά Άρθρα

Μέση Ανατολή – Αποκάλυψη Bild: Μόλις 70 οι ζωντανοί όμηροι, σύμφωνα με έγγραφο

otavoice

Σ. Λαβρόφ: Σοβαρές οι προθέσεις της Τουρκίας για ένταξη στους BRICS

otavoice

Εμπορικό έλλειμμα 19,4 δισ. ευρώ στο επτάμηνο, αυξημένο κατά 9,6%

otavoice

Ρέθυμνο: Πυροβόλησαν κτηνοτρόφο, οι δράστες χάραξαν τη γλώσσα του

otavoice

Χαμάς: Δημοσίευσε επιστολή του δολοφονημένου Αμερικανού ομήρου προς τον Μπάιντεν

otavoice

Ν.Παππάς στο ΕΡΤΝews: Ζούμε τις συνέπειες ενός κακού εκλογικού αποτελέσματος

otavoice