OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αγωνία για τους εγκλωβισμένους στις πλημμυρισμένες περιοχές – Τρόμος για τη στάθμη του Πηνειού

Έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το βιβλικό πέρασμα της κακοκαιρία «Daniel» ύστερα κι από τον εντοπισμό δυο γυναικών στο χωριό Αστρίτσα της Καρδίτσας.

Νωρίτερα την Πέμπτη είχε εντοπιστεί νεκρός άντρας μισοπλακωμένος από φερτά υλικά σε ρέμα κοντά στον οικισμό Πετρωτό Δομοκού.

Με τον αριθμό των αγνοούμενων να είναι επισήμως έξι (αν και υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός θα είναι μεγαλύτερος), τα ελικόπτερα ξεκινούν και πάλι να επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας τις πτήσεις για να διασώσουν εκατοντάδες ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί σε πλημμυρισμένα αλλά και κατεστραμμένα σπίτια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, βάρκες προσπαθούσαν να προσφέρουν βοήθεια σε αποκλεισμένους ανθρώπους.

«Υπάρχουν προβλήματα στο να προσεγγίσουμε κάποιους οικισμούς», είπε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοράστος. «Μεγάλα προβλήματα έχουν σημειωθεί σε οχτώ χωριά στην Καρδίτσα» πρόσθεσε, καθώς ακόμα δεν είναι δυνατόν να σταλεί βοήθεια.

Την ίδια στιγμή με την αγωνία ζουν στην Λάρισα οι κάυοικοι της περιοχής βλέποντας την στάθμη του νερού στον Πηνειό να ανεβαίνει επικίνδυνα και τα φρεάτια να υπερχειλίζουν, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή. Παράλληλα τεράστιες ποσότητες νερού συνεχίζουν να ρέουν με κατεύθυνση τη Λάρισα.

Βλέποντας τον Πηνειό να φουσκώσει επικίνδυνα, οι υπεύθυνοι στην περιοχή πήραν την απόφαση να σπάσουν το Φράγμα της Γυρτώνης ώστε να αποσυμφορηθεί ο ποταμός.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της κοινότητας Φαλάνης, Κώστας Λυγούρας στο Tirnavospress.gr, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και των βουλευτών του νομού, η κοινότητα Φαλάνης αποφάσισε να ανοίξει το σημείο προκειμένου να αποτραπεί η πιθανότητα πλημμυρικών φαινομένων σε Λάρισα, αλλά και Δασοχώρι – Φαλάνη. Στο σημείο βρίσκεται ο Αστυνομικός Διευθυντής Αγάπιος Χαρακόπουλος, ο πρόεδρος Κοινότητας Φαλάνης – Δασοχωρίου Λυγούρας Κώστας, ο αντιπρόεδρος Ρένος Καρύωτης και ο αντιπρόεδρος Πιτσιος Αντρέας.

Σχετικά Άρθρα

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice

Η Χεζμπολάχ απειλεί νέα πλήγματα το Ισραήλ αν «συνεχίσει να στοχοθετεί αμάχους»

otavoice

Ο Μητσοτάκης στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»

otavoice

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας-Διακοπή κυκλοφορίας

otavoice

Το Υπουργείο Άμυνας απαντά στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τις δηλώσεις Δένδια

otavoice

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία μέτρα για τους καταναλωτές – Ποια τιμολόγια θα επιδοτηθούν

otavoice