OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Δύσκολη νύχτα στα Τρίκαλα – Mεγάλα προβλήματα στην Πελοπόννησο

Μεγάλα προβλήματα έχουν προκληθεί στα Τρίκαλα, έπειτα από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias που έχει πλήξει πολλές περιοχές σε όλη την χώρα.

Συγκεκριμένα, λίγες μέρες μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από την Θεσσαλία οι δρόμοι στα Τρίκαλα έπειτα από την επέλαση της νέας κακοκαιρίας εξακολουθούν να είναι πλημμυρισμένοι ακόμη και αυτή την ώρα όπως φαίνεται σε φωτογραφίες και βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Όπως μεταδίδει το Trikalanews.gr, μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται στον οικισμό Τρίκκη για να μην περάσει το νερό και πάλι στα σπίτια στην περιοχή.

Έτσι τη συνδρομή δημοτικών υπηρεσιών, ανάμεσά τους και η δημοτική αστυνομία, τοποθετούνται σακιά με άμμο στους δρόμους μπροστά από τα σπίτια ενώ υπάρχει παρότρυνση τα αυτοκίνητα να μετακινηθούν σε ψηλότερα σημεία.

 

Όπως τόνισε στο στο τοπικό μέσο ο αντιδήμαρχος έργων του δήμου Πύλης Κώστας Ούτρας, από την πρώτη στιγμή έγιναν προσπάθειες να προστατευτούν οικισμοί που επλήγησαν και να θωρακιστούν τα χωριά του δήμου.

Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η εικόνα από το χωριό Περτούλι στο οποίο έχει συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος νερού.

Όπως μεταδίδει το trikalaola.gr, η οδός Πατουλιάς έχει μετατραπεί σε ποτάμι και τα νερά φαίνεται πως δε βρίσκουν δίοδο διαφυγής.

Σύμφωνα με το trikaladay.gr, στα ορεινά των Δήμων Πύλης και Μετεώρων μεταφέρεται η αγωνία των Αρχών καθώς έχουν σημειωθεί πολλές καταπτώσεις βράχων και χωμάτων ενώ όπως είπε στην τοπική ιστοσελίδα, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού λόγω κατολισθήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα πεδινά τμήματα του νομού η στάθμη των νερών των ποταμών βρίσκεται σε φυσιολογικά επίπεδα και δεν έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα, εκτός από κάποιους πλημμυρισμένους δρόμους και υπόγεια.

Νωρίτερα σύμφωνα με την ιστοσελίδα trikalavoice.gr τμήμα της οδού Καλαμπάκας πλημμύρισε από το πολύ νερό με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους.

Ήδη η ισχυρή βροχόπτωση, προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα σε δρόμους του Ξυλοκάστρου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, δέχθηκε πάνω από 15 τηλεφωνικές κλήσεις για παροχή βοήθειας και άντλησης νερών. Σε αρκετές περιοχές, έπεσε και χαλάζι και εικάζεται, ότι έχουν δημιουργηθεί σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες και δέντρα. Εν’ τω μεταξύ, οι κεραυνικές εκκενώσεις, προκάλεσαν και εκδηλώσεις πυρκαγιών.

Στο Κιάτο Κορινθίας ξέσπασε φωτιά έπειτα από πτώση κεραυνού. Σύμφωνα με το korinthostv.gr, η φωτιά εκδηλώθηκε έπειτα από πτώση κεραυνού, με τις φλόγες να είναι δίπλα σε κατοικίες. Στο σημείο για την κατάσβεση έσπευσαν τρία οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κιάτου.

Σοβαρά προβλήματα στην δυτική Πελοπόννησο

Από νωρίς το απόγευμα περιοχές στην δυτική Πελοπόννησο πλήττονται από ισχυρές βροχές και χαλαζοπτώσεις. Στα ορεινά των Καλαβρύτων, στο Μάνεσι, στο Κρυονέρι και στον Μπούμπουκα, το χαλάζι είχε το μέγεθος καρυδιού. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TheBest.gr, έντονη βροχόπτωση που συνοδεύεται από χαλάζι έπληξε και άλλα χωριά, όπως Τρεχλό, Λάπατα, Ορθολίθι, Κλειτορία. Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε και στα Μαζέικα Αχαΐας.

Στην Ολυμπία Οδό σημειώθηκε κατολίσθηση στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος της Τέμενης Αιγίου. Στο σημείο σχηματίστηκε ουρά δύο χιλιομέτρων με την κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται με δυσκολία. H κυκλοφορία διακόπηκε από τα διόδια Ελαιώνα έως τον κόμβο Καλαβρύτων στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα.

Κατολίσθηση σημειώθηκε και στις γραμμές του Οδοντωτού στα Καλάβρυτα με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια.

Σχετικά Άρθρα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Παύλος Γερακάρης

otavoice

Θρίλερ με την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου, που απειλείται με «βραχυκύκλωμα»

otavoice

Τουρκία: Ιστορική επίσκεψη του Προέδρου της Αιγύπτου – Αλ Σίσι και Ερντογάν υπέγραψαν 17 συμφωνίες

otavoice

Τζ. Μελόνι προς υπ. Πολιτισμού: Γράφουμε ιστορία, δεν επιτρέπουμε λάθη

otavoice

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας- Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά

otavoice

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη λόγω των εγκαινίων της ΔΕΘ

otavoice