OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Έγκλημα στο Blue Horizon: Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται τα μέλη του πληρώματος

Στην εισαγγελία Πειραιά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού και για παραβίαση σχετικών άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, θα οδηγηθούν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon μετά το θάνατο ενός 36χρονου επιβάτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 36χρονος είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Σε βίντεο που είδαν τα φως της δημοσιότητας στα social media, ο 36χρονος προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο κατά την αναχώρηση για το Ηράκλειο, φέρεται να διαπληκτίζεται με κάποια άτομα από το πλήρωμα και στη συνέχεια να τον απωθούν βιαίως και να βρίσκεται στη θάλασσα, χάνοντας τη ζωή του.

Οργή προκαλεί η συμπεριφορά του πληρώματος του Blue Orizon μετά την  εγκληματική πτώση του επιβάτη στο λιμάνι του Πειραιά, που σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών όχι μόνο συνέχισε κανονικά τον απόπλου σαν να μην συνέβη τίποτα, αλλά έβγαλε ανακοίνωση εντός του πλοίου, που ανέφερε ότι σημειώθηκε περιστατικό στο λιμάνι για το οποίο το πλοίο δεν φέρει καμία ευθύνη.

Η διοίκηση της Attica Group στην οποία ανήκει το πλοίο με ανακοίνωσή της δηλώνει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, επισημαίνοντας ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος. Βέβαια η εταιρία εκτός των άλλων, δεν κάνει καμιά αναφορά στον παράνομο τρόπο που αποπλέει το πλοίο της(με κατεβασμένο καταπέλτη), κατά παράβαση των διεθνών κανονισμών.

Στο Blue Horizon έγινε αλλαγή του πληρώματος και αναχώρησε αργά τα μεσάνυχτα για τον προορισμό του.

Τεράστιες ευθύνες προκύπτουν και για το Λιμενικό που όπως φαίνεται από το βίντεο απουσιάζει ενώ το πλοίο βρίσκεται σε διαδικασία απόπλου. Επιπροσθέτως το επιβατικό πλοίο αποπλέει με κατεβασμένο τον καταπέλτη (μια κακή συνήθεια στην ελληνική ακτοπλοΐα) σε παράβαση των ισχυόντων διεθνών κανονισμών. Και σε αυτό το λιμενικό φέρει τεράστια ευθύνη.

Attica Group, πλήρωμα και λιμενικό αμαύρωσαν διεθνώς την εικόνα της Ελληνικής Ναυτιλίας. Οι πρωτοφανής σκηνές της εν ψυχρώ δολοφονίας του 36χρονου επιβάτη κάνουν το γύρο του κόσμου, σε μια χώρα που επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες και μετακινούνται με την ακτοπλοΐα.

 

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice