OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Φωτιά στη Σταμάτα Αττικής – Καλύτερη εικόνα, υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να προλάβουν να αντιμετωπίσουν στα αρχικά στάδια μια νέα εστία φωτιάς που ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:00 στην Σταμάτα Αττικής.

Η εστία βρίσκεται κοντά στην οδό Παπανικολή και πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα επιχειρούν στο σημείο καθώς και 31 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής κ. Αρτοποιό η εικόνα είναι πολύ καλύτερη. «Ήταν μια δύσκολη πυρκαγιά» και πρόσθεσε ότι «το μέτωπο στην Μικράς Ασίας έχει ελεγχθεί, έχει αντιμετωπιστεί». Επίσης τόνισε ότι «υπάρχουν κάποιες διάσπαρτες εστίες και ο καπνός είναι έντονος όχι μόνο στην περιοχή της Σταμάτας αλλά στα Βόρεια Προάστια γενικά». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «δεν εφησυχάζουμε μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία δεδομένου ότι πνέουν και ισχυροί άνεμοι. Είμαστε εκεί μέχρι να σβήσει και το τελευταίο καντηλάκι».

Καλύτερη η κατάσταση αλλά ακόμη δεν έχει τελειώσει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ήρωες πυροσβέστες και εθελοντές, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Διονύσου.

Χρήστες του διαδικτύου αναρτούν φωτογραφίες από την πυρκαγιά στη δασική έκταση που είναι κοντά στη Σταμάτα ενώ ο καπνός είναι εμφανής σε αρκετές περιοχές που γειτνιάζουν.

Ο Δήμος Διονύσου κάλεσε τους πολίτες να απομακρυνθούν και να κρατήσουν την ψυχραιμία τους. Παράλληλα έχει διαθέσει λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας για την μεταφορά των κατοίκων.

Λόγω της πυρκαγιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων: 1) στην οδό Κολοκοτρώνη από το ύψος της Λ. Πιπεροπούλου, 2) στη Λ. Κωνσταντινουπόλεως από το ύψος της Λ. Μαραθώνος, 3) στην οδό 25ης Μαρτίου από το ύψος της Λ. Πιπεροπούλου και 4) στην οδό Ευξείνου Πόντου από το ύψος της Λ. Κωνσταντινουπόλεως

Φωτιά στη Σταμάτα Αττικής – Επιχειρούν εναέριες και επίγειες δυνάμεις

 

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται η ουκρανική προέλαση στο Κουρσκ

otavoice

Προειδοποιεί την Ευρώπη ο ΠΟΥ: Αναμένονται περισσότερα κρούσματα «ευλογιάς των πιθήκων»

otavoice

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice