OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κακοκαιρία «Daniel»: Νεκρός κτηνοτρόφος στον Βόλο – Αγνοείται άλλος ένας άνδρας

Το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel» αφήνει πίσω του ένα νεκρό, έναν αγνοούμενο και απίστευτες εικόνες, κυρίως στην Μαγνησία, όπου ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία  Copernicus/Emergency Management Service – Mapping λόγω των ακραίων φαινομένων.

Νεκρός εντοπίστηκε οδηγός που το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης στον Βόλο.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ ότι υπάρχει ένας άνθρωπος «χωρίς τις αισθήσεις του», τον οποίο καταπλάκωσε τοίχος, ενώ ένας δεύτερος παρασύρθηκε από ρέμα στον Άγιο Γεώργιο και αγνοείται.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θύμα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, στην περιοχή του Άνω Βόλου, που σαρώνει τον Βόλο και τη Μαγνησία, έπεσε ηλικιωμένος κτηνοτρόφος, αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, ο οποίος καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, στην ευρύτερη περιοχή του Άνω Βόλου, την ώρα που προσπαθούσε μέσα στη θύελλα να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός 34χρονου άνδρα, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην Αγία Αικατερίνη. Στελέχη της ΕΜΑΚ και της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου, ο οποίος φέρεται πως επιχείρησε να περάσει με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα, άνοιξε την πόρτα και παρασύρθηκε από τα νερά. Στο αυτοκίνητο επέβαινε και ο γιος του, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Αρκετές περιοχές στον Βόλο παραμένουν χωρίς νερό και ρεύμα, ενώ τόνοι λάσπης και νερού έχουν καλύψει τους δρόμους. Σημειώνεται ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι είχαν γίνει 250 κλήσεις στην Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων, μεταφορές ατόμων, κοπές δέντρων και αφαίρεση αντικειμένων. Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας έχουν αναπτυχθεί 28 συνεργεία της Πυροσβεστικής, αποτελούμενα από 60 άτομα που ενισχύονται από το επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος, μία ομάδα ΜΕΤΠΕ με τέσσερα οχήματα και μία ομάδα ΕΜΟΔΕ από οκτώ άτομα. Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν και από τις υπηρεσίες της Λάρισας και των Τρικάλων, ενώ έχει προγραμματιστεί να σπεύσουν στον Βόλο μία ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ και δύο της 8ης ΕΜΑΚ.

Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες από το κέντρο του Βόλου, όπου έχουν επιστρατευθεί ακόμα και βάρκες, ώστε να απεγκλωβιστούν πολίτες και εργαζόμενοι που είχαν «παγιδευτεί» λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων.

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βόλος: Πλημμυρικά φαινόμενα – Κίνδυνος από τον χείμμαρο Κραυσίδωνα

Σχετικά Άρθρα

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice