OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Θεσσαλία: Συνεχίζεται ο αγώνας κατά των μολύνσεων και των ασθενειών

Αγώνα δρόμου κάνουν κάτοικοι και Αρχές προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία.

Οι περισσότερες περιοχές που βρέθηκαν στο επίκεντρο της φονικής κακοκαιρίας θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο, με τους πολίτες να προσπαθούν να καθαρίσουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους από τη λάσπη, ενώ στοιβάζουν τα κατεστραμμένα υπάρχοντά τους στους δρόμους, προκειμένου να τα πάρουν τα φορτηγά της Περιφέρειας για απορρίμματα.

Προσπάθεια επανασύνδεσης της χώρας

Αρκετά 24ωρα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρείας διαχείρισης του Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου, η κυκλοφορία θα επιτραπεί αποκλειστικά για Ι.Χ. αυτοκίνητα και οχήματα βάρους έως 3,5 τόνων, ενώ θα είναι ανοιχτές μόνο δύο λωρίδες κυκλοφορίας -η αριστερή σε κάθε κατεύθυνση.

Για τα βαρέα οχήματα θα υπάρξει εκ νέου ανακοίνωση σε μεταγενέστερο χρόνο με βάση την εξέλιξη του φαινομένου και την δυνατότητα ολοκλήρωσης των ελέγχων στο σώμα της οδού, το οποίο παραμένει πλημμυρισμένο στην επίμαχη περιοχή. ΠΛΗΜΜΥΡΑ-ΙΙ-450x300

Αγώνας με τα νεκρά ζώα και τις μολύνσεις

Οι κάτοικοι των κατεστραμμένων χωριών προσπαθούν να μεταφέρουν τα νεκρά ζώα από τις περιοχές τους, καθώς η «υγειονομική βόμβα» είναι έτοιμη να εκραγεί.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη έχουν αυξηθεί οι μολύνσεις. Συγκεκριμένα έχουν καταγραφεί συνολικά 181 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 187 λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Την ίδια στιγμή, 12 άτομα είναι στο νοσοκομείο με γαστρεντερίτιδα και 15 συνολικά με λοιμώξεις αναπνευστικού, ενώ επίσης, υπάρχουν δύο ύποπτα περιστατικά λεπτοσπείρωσης.

Σχετικά Άρθρα

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice

Η Ουκρανία κατέλαβε την πόλη Σούτζα, δυνάμεις της εισχώρησαν στη ρωσική επικράτεια

otavoice

Καιρός: Ζέστη και μποφόρ στο Αιγαίο

otavoice