OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Γ.Γ. ΟΗΕ – Ολυμπιακοί Αγώνες: «Καλώ όλους να καταθέσουν τα όπλα, ειρήνη για όλους»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε σήμερα έκκληση για ειρήνη με βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε στην 142η Σύνοδο της ΔΟΕ στο Παρίσι, στο οποίο επίσης αναγνώρισε την κοινή αποστολή του Ολυμπιακού Κινήματος και των Ηνωμένων Εθνών.

Στο μήνυμά του, που θα μεταδοθεί και στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αναγνώρισε τη δύναμη του αθλητισμού «Να φέρει ελπίδα. Να υπερβούμε τους πολιτισμούς. Να ενώσει τους ανθρώπους. Να προωθήσουμε τον αμοιβαίο σεβασμό και το δίκαιο παιχνίδι».

Σημείωσε ότι αυτά τα ιδανικά, που βρίσκονται στην καρδιά του Ολυμπιακού Κινήματος και των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι «και τα ιδανικά των Ηνωμένων Εθνών».

Εκφράζοντας την έκκλησή του για ειρήνη, ο Γενικός Γραμματέας είπε:

«Στο πνεύμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, καλώ όλους να καταθέσουν τα όπλα. Χτίστε γέφυρες. Προωθείστε την αλληλεγγύη. Και προσπαθήστε για τον απώτερο στόχο: ειρήνη για όλους».

Ολοκλήρωσε το μήνυμά του με έναν φόρο τιμής στους αθλητές που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024, ευχόμενος κάθε επιτυχία και λέγοντας: «Μας εμπνέετε να κάνουμε μεγαλύτερα όνειρα».

Σχετικά Άρθρα

Γάζα- Χαν Γιουνίς: Δεκάδες άμαχοι νεκροί – Νέο κύμα προσφύγων

otavoice

Αύριο Τετάρτη «πετάει» για Παρίσι η ελληνική ολυμπιακή αποστολή

otavoice

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών

otavoice

Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία νότια Καρπάθου-Κάσου

otavoice

Πανελλαδικές 2024: Σε ποιες σχολές αναμένεται άνοδος και σε ποιες πτώση

otavoice

Η συγχώνευση Αttica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας στην Οικονομική Επιτροπή της Βουλής (live)

otavoice