Ως εκ θαύματος επέζησαν 5 άνθρωποι όταν το μικρό μονοκινητήριο αεροσκάφος που επέβαιναν κατέπεσε σε ένα βάλτο γεμάτο αλιγάτορες στη ζούγκλα του Αμαζόνιου, στη Βολιβία. Ο πιλότος, τρεις γυναίκες και ένα μικρό παιδί ήταν περικυκλωμένοι από δεκάδες κροκόδειλους για τρεις ημέρες και σώθηκαν χάρη στη μυρωδιά από τα καύσιμα και το φακό ενός κινητού.
Από αέρος τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν και τους πέντε επιβαίνοντες, οι οποίοι διακομίστηκαν με ελικόπτερα σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες.
«Μας είχαν περικυκλώσει μεγάλες σαύρες και αλιγάτορες. Δεν υπερβάλλω. Ακούγαμε τα ερπετά γύρω μας, τα οποία μας κοιτούσαν απειλητικά» ανέφερε ο πιλότος του αεροσκάφους, Πάμπλο Αντρές Βελάρντε.
Η δοκιμασία των επιζώντων ήταν εμφανής στα πρόσωπά τους στη φωτογραφία που τραβήχτηκε λίγα λεπτά μετά τη διάσωσή τους.
Κι ενώ αρκετές πτήσεις έρευνας και διάσωσης, είχαν περάσει πάνω από το σημείο, δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν τους επιβαίνοντες, τους οποίους τελικά βρήκαν ντόπιοι ψαράδες.