OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τόσα χρήματα θα πληρώσει φέτος η εκκλησία για τον ΕΝΦΙΑ

Το ποσό των 1.848 εκατομμυρίων ευρώ θα καταβάλλει φέτος η Εκκλησία για τον ΕΝΦΙΑ, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη (9/10) μετά τη συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Επίσης ανακοινώθηκε ότι το ποσό θα καταβληθεί σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

“Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 162ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε την πρόταση της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.) περί της καταβολής σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις του αναλογούντος στην Εκκλησία της Ελλάδος Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) έτους 2018, ο οποίος συνολικώς ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου οκτακοσίων τεσσαράκοντα οκτώ χιλιάδων διακοσίων τεσσαράκοντα οκτώ ευρώ και εξήκοντα ενός λεπτών (1.848.248,61€).

Ακολούθως ασχολήθηκε με το θέμα της προετοιμασίας του εορτασμού του προστάτου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αγίου Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης, την 6η Φεβρουαρίου 2019.
Επίσης, σύμφωνα με την Ημερησία Διάταξη, ενέκρινε οργανογράμματα των Ιερών Μητροπόλεων για την εύρυθμη λειτουργία τους, ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα και τέλος ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών.
Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου”.

Σχετικά Άρθρα

Τραμπ και Ζελένσκι συναντήθηκαν πριν από την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου

otavoice

«Ποιος θα είναι ο επόμενος Πάπας;» – Οι 12 βασικοί υποψήφιοι για το αξίωμα

otavoice

Ιράν: Τεράστια έκρηξη στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς – Δεκάδες τραυματίες

otavoice

Live η κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου: Το ύστατο χαίρε

otavoice

Γάζα: Τέσσερις νεκροί, 30 αγνοούμενοι μετά από ισραηλινό πλήγμα σε σπίτι

otavoice

Νέα αντιπυρική περίοδος: Μέσα και σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας

otavoice