OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Το ψευδοκράτος των Σκοπίων και τα εμφυλιακά απομεινάρια της σφαγέα των Μακεδόνων Γκίνοβα

Ο «σύλλογος  απογόνων Σλαβομακεδόνων “Σβέζντα” από την ελληνική  Μακεδονία», όπως γράφει ο σκοπιανός Τύπος, σε ειδική εκδήλωση  στην πόλη Βέλες  οργάνωσε τα αποκαλυπτήρια της προτομής της ΕΛΑΣίτισσας και ΝΟΦίτισσας Σλάβας, Μίρκας Γκίνοβα, η οποία αγωνίστηκε για την απόσχιση της Μακεδονίας από το ελληνικό εθνικό κορμό και την δημιουργία σλαβικού κράτους της «Μακεδονίας του Αιγαίου»!

Το εντυπωσιακό στην αλυτρωτική φρενίτιδα είναι ότι δεν το έκαναν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί, αλλά «έβαλαν μπροστά» τους εξτρεμιστές Ελληνες υπήκοους, αλλά Σλάβους στην ψυχή, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται «Σλαβομακεδόνες» και  έχουν ιδρύσει και σύλλογο, τον Σβέζντα!

Τέτοια απομεινάρια της εμφυλιακής εποχής συναντάμε και σήμερα εντος ελληνικού εδάφους – δυστυχώς και εντος κοινοβουλίου- σε χωριά της Δυτικής Μακεδονίας , όπως στη Μελίτη  Φλώρινας που στο ετήσιο πανηγύρι που οργανώνουν ανάλογοι θύλακες , ακούγονται και χορεύονται τραγούδια για την εξέγερση του Ίλιντεν και για την Μακεδονία του Αιγαίου. Μην ξεχνάμε την παρουσία του Ουράνιου Τόξου και τα συνέδρια με ανθελληνικό περιεχόμενο στο Ξυνό Νερό Φλώρινας, υπό της προστασία της κυβέρνησης Τσίπρα, εξού και τα μεγάλα εκλογικά ποσσοστά στον συγκεκριμνένο νομό.

Ποια ήταν η Μίρκα Γίνοβα; Ένα κεντρικό πρόσωπο που  κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, υπήρξε μέλος του ΕΛΑΣ και αργότερα εντάχθηκε στο σλαβικό ΝΟΦ (Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο)  την κομμουνιστική οργάνωση  που κατάσφαξε χιλιάδες Μακεδόνες ,για να καταφέρει να μετατρέψει την Μακεδονία σε Σλαβοκομμουνιστικό κράτος. Μην ξεχνάμε ότι τα σχέδια για δημιουργία ενος τέτοιου μορφώματος ξεκίνησαν από την εποχή του Τίτο, μετονομάζοντας την περιοχή  Βαρντάρσκα  της Γιουγκοσλαβίας , σε Μακεδονία.

Η Μίρκα Γκίνοβα,  γνωστή ως Ειρήνη Γκίνη, συνελήφθη ως εγκληματίας πολέμου, πέρασε από δίκη και καταδικάστηκε σε θάνατο από έκτακτο στρατοδικείο, μαζί με άλλους έξι κομμουνιστές που είχαν διαπράξει σφαγές αμάχων και εκτελέστηκε από άνδρες της Ελληνικής Χωροφυλακής τα χαράματα της 26ης Ιουλίου του 1946 λίγο έξω από τα Γιαννιτσά.

«Οι απόγονοι των Σλάβων από την ελληνική Μακεδονία, τοποθέτησαν αναμνηστική επιγραφή στη μνήμη των νεκρών Σλάβων μαχητών που σκοτώθηκαν  στην ελληνική Μακεδονία στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου» περιγράφουν οι σκοπιανές εφημερίδες δείχνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πνεύμα συνεργασίας και φιλίας που επικαλείτε η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών.

Στο γειτονικό ψευδοκράτος- δημιούργημα του διεθνούς παράγοντα- είναι εμφανές ότι έχει δημιουργηθεί ένα υπόβαθρο αμφισβήτισης της ελληνικότητας της Μακεδονίας και μεθοδικά κάνουν βήματα για να επιτευχθεί ο σκοπός τους. Αυτά που δεν κατάφεραν σφαγιάζοντας χιλιάδες άμαχο πληθυσμό την περίοδο 1944-49 , βρήκαν σήμερα με όχημα μια εθνικά μειωμένης συνείδησης πολιτική συγκυρία να τα πετύχουν.

Οι Πρέσπες έγιναν η Κερκόπορτα της άλωσης της Μακεδονίας από τους Σλάβους και αποτελεί εθνικά ιταμή θέση το ελληνικό κράτος να επιτρέπει να διαδραματίζονται ακόμη και στο έδαφος του, εκδηλώσεις που προάγουν την καταπάτηση της εθνικής ταυτότητας και κυριαρχίας.

Το μπαράζ προκλήσεων που έχει εκδηλωθεί μετα την υπογραφή Τσίπρα – Κοτζιά στις Πρέσπες και την κύρωση από το ελληνικό κοινοβούλιο της συμφωνίας έκτρωμα , είναι άνευ προγουμένου και δείχνει πλήρως συντονισμένο και υποκινούμενο.

Βρισκόμαστε σε μια νέα σελίδα δημιουργίας εθνικών τετελεσμένων , όπως οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, η γκετοποίηση της Θράκης από το τουρκικό προξενείο  και οι διώξεις των ελλήνων στην Βόρειο Ήπειρο , με τα εθνικιστικά παραληρήματα περί Μεγάλης Αλβανίας.

Άλλωστε είναι νωπές ακόμη οι μνήμες την ώρα που η Τουρκία δολοφονούσε έλληνες αξιωματικούς και γκρίζαρε το Αιγαίο , ελληνόφων πρωθυπουργός ευχαριστούσε τους Αμερικάνους που οι τούρκοι δεν έφτασαν μέχρι την Ακρόπολη.

Θα υπάρξει παρέμβαση στην σκοπιανή πρόκληση ή θα πνιγεί και πάλι στα γρανάζια πίεσης του διεθνούς παράγοντα , που καθορίζει πλέον στην αποικία του νότου, τις εξελίξεις;

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δέκα ερωταπαντήσεις για το ενεργειακό κόστος και τα νέα μέτρα στήριξης

otavoice

Έξι βουλευτές υποψήφιοι στην εκλογή νέου προέδρου της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

otavoice

Μπάιντεν: Θα εξέταζα να αποσυρθώ, εάν προέκυπτε ιατρικό πρόβλημα

otavoice

Γιατί η δήμαρχος του Παρισιού βούτηξε στον Σηκουάνα

otavoice

Φωτιά στο Σοφικό: Φόβοι για αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

otavoice

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice