OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Άρθηκε το βέτο για Κόντε από το PD, κοντά σε συμφωνία με M5S

Κίνημα των Πέντε Αστέρων M5S  και  Δημοκρατικό Κόμμα PD στην Ιταλία  βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης . Αυτό προέκυψε μετά την υποχώρηση του Δημοκρατικού Κόμματος που  απέσυρε το βέτο που είχε θέσει για την επαναφορά στην πρωθυπουργία του Τζουζέπε Κόντε.

“Δεν υπάρχουν βέτο, θέλουμε να συζητήσουμε για τις πολιτικές”, δήλωσε ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος στη Γερουσία, Αντρέα Μαρκούτσι, καθώς αποχωρούσε από συνεδρίαση των κορυφαίων στελεχών του κόμματος, στην οποία πήρε μέρος και ο επικεφαλής του, ο Νικόλα Τζινγκαρέτι.

Αποτέλεσμα της δήλωσης του Αντρέα Μαρκούτσι, ήταν η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου να πέσει  σε χαμηλό ημέρας (1,323%) και το σπρεντ με τα γερμανικά ομόλογα να πέσει  κάτω από τις 200 μονάδες βάσης.

Ηγέτες του M5S συνεδριάζουν σε ξενοδοχείο της Ρώμης για να αποφασίσουν την απάντησή τους. Διχασμένο όμως είναι το  Κίνημα 5 Αστέρων  ανάμεσα σε δυο τάσεις. Η μιά τάση υποστηρίζει την συμφωνία με το PD και η άλλη συγκεντρώνει εκέινους που πιστεύουν ότι μια τέτοια  συμφωνία θα καταστρέψει την εικόνα του αντισυστημικού κόμματος που έχει το M5S και θα αρχίσει η εκλογική του συρρίκνωση.

Πηγή πληροφοριών: Reuters

Σχετικά Άρθρα

“Κάηκε” η Μαδρίτη για τους πρωταθλητές Ευρώπης (video)

otavoice

Συνεχίζεται η δίκη των 21 κατηγορουμένων για την τραγωδία στο Μάτι

otavoice

Η Βολιβία ανακοίνωσε την ανακάλυψη τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου

otavoice

Έκτακτη σύσκεψη για το ρεύμα- Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για τα F35

otavoice

ΗΠΑ: Επιβεβαιώθηκαν 4 νέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

otavoice

Οι Χούθι χτύπησαν το δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων «Chios Lion»

otavoice