OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Η εικόνα από τις πυρκαγιές σε Αρκαδία, Ηλεία, Κέρκυρα και Λέρο. Εκκενώθηκαν νωρίτερα προληπτικά χωριά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στο Ίσαρη του δήμου  Μεγαλόπολης Αρκαδίας, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένη περιοχή. Το συγκεκριμένο μέτωπο είναι και το πιο ενεργό αυτή την ώρα. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και 50 πυροσβέστες, με 18 οχήματα δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ από αέρος συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσής, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Νωρίτερα στην περιοχή Κρητικά Κέρκυρας χρειάστηκε προληπτικά να εκκενωθούν τα χωριά  Νεοχώρι και Παλαιοχώρι, καθώς η πυρκαγιά τα απειλούσε.

Σε περιορισμό κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στη Νότια Κέρκυρα και όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Ιονίων νήσων, Ανδρέας Ρίζος, η φωτιά που έκαιγε χορτολιβαδική γη εξελισσόταν μεταξύ τριών μικρών χωριών της Νότιας Κέρκυρας.

Άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και πολιτικές αρχές του τόπου, προχώρησε προληπτικά στην εκκένωση , ενώ στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν οι άνδρες της Πυροσβεστική Υπηρεσίας με συνδρομή από αέρος τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

«Αυτή την ώρα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ρίζος, ενώ οι κάτοικοι επιστρέφουν σταδιακά στα σπίτια τους.

Η πυρκαγιά στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας που έκαψε χαμηλή βλάστηση σε περιοχή με καλλιέργειες βρίσκεται σε ύφεση, ενώ υπό  μερικό έλεγχο είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Λακκί Λέρου , για την κατάσβεση της  κινητοποιήθηκαν μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ και ένα ελικόπτερο. Συνδράμουν 3 υδροφόρες ΟΤΑ και Πολεμικού Ναυτικού.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας, αναφορικά με την εξέλιξη της,  στο enikos.gr, τόνισε ότι η φωτιά φαίνεται να βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο και διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Εξ όσων γνωρίζει, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το νοσοκομείο, ωστόσο, επειδή πλέον ο κίνδυνος έχει απομακρυνθεί σιγά σιγά επιστρέφουν στο κτίριο. Σύμφωνα με τον κ. Κόλια δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε παραλίες του νησιού. Μόνο μία κολυμβήτρια χρειάστηκε να απομακρυνθεί από τη θάλασσα στην παραλία Μερικιά με τη βοήθεια σκάφους, επειδή δεν μπορούσε να βγει στην παραλία λόγω των πυκνών καπνών.

Σχετικά Άρθρα

Δέκα ερωταπαντήσεις για το ενεργειακό κόστος και τα νέα μέτρα στήριξης

otavoice

Έξι βουλευτές υποψήφιοι στην εκλογή νέου προέδρου της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

otavoice

Μπάιντεν: Θα εξέταζα να αποσυρθώ, εάν προέκυπτε ιατρικό πρόβλημα

otavoice

Γιατί η δήμαρχος του Παρισιού βούτηξε στον Σηκουάνα

otavoice

Φωτιά στο Σοφικό: Φόβοι για αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

otavoice

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice