OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Μετωπική σύγκρουση στο εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας- Επέβαλε δασμούς το Πεκίνο, πτώση στη Wall Street

Παίρνει διαστάσεις μετωπικής σύγκρουσης,  ο εμπορικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας , καθώς η Κίνα πέρασε στην αντεπίθεση  και ανακοίνωσε την επιβολή ανταποδοτικών δασμών σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 75 δισ. δολαρίων , αυξάνοντας έως 10% τους ισχύοντες δασμούς.

Η Κίνα έτσι αντέδρασε στην ανακοίνωση από τις ΗΠΑ νέων δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 300 δισ. δολαρίων, στα οποία περιλαμβάνονται ηλεκτρονικά είδη για καταναλωτές, περιλαμβανομένων φορητών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων , που θα ισχύσουν σε δύο στάδια, από την 1η Σεπτεμβρίου και τις 15 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εμπορίου του Πεκίνου  σε ανακοίνωση του  τονίζει ότι:  “η Κίνα θα επιβάλει επιπρόσθετους δασμούς ύψους 5% ή 10% σε 5.078 προϊόντα που προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και περιλαμβάνουν αγροτικά προϊόντα, πετρέλαιο, μικρά αεροσκάφη και αυτοκίνητα. Οι δασμοί σε ορισμένα προϊόντα θα τεθούν σε εφαρμογή την 1η Σεπτεμβρίου και σε άλλα στις 15 Δεκεμβρίου”.

Με την είδηση της επιβολής δασμών η  Wall Street υποχωρεί μιας κια το πολεμικό κλίμα στις εμπορικές σχέσεις των δυο υπερδυνάμεων συνεχίζεται και απειλείτε να πάρει σοβαρές  διαστάσεις, που θα επιφέρουν συνολικά επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Σχετικά Άρθρα

Δέκα ερωταπαντήσεις για το ενεργειακό κόστος και τα νέα μέτρα στήριξης

otavoice

Έξι βουλευτές υποψήφιοι στην εκλογή νέου προέδρου της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

otavoice

Μπάιντεν: Θα εξέταζα να αποσυρθώ, εάν προέκυπτε ιατρικό πρόβλημα

otavoice

Γιατί η δήμαρχος του Παρισιού βούτηξε στον Σηκουάνα

otavoice

Φωτιά στο Σοφικό: Φόβοι για αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

otavoice

Ρ. Μέτσολα: Οι προκλήσεις της Κύπρου είναι προκλήσεις της ΕΕ

otavoice