OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Συναγερμός στη Λέσβο, “απόβαση” 600 μεταναστών σε μιά ώρα

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές στη Λέσβο μετά την “απόβαση”  χθες αργά  το απόγευμα  μεγάλου αριθμού μεταναστών στο νησί, στην περιοχή της Σκάλας Συκαμινιάς.

Η κατάσταση σήμερα θύμισε δίχως υπερβολή τις εποχές του 2015-16 όπου οι μετανάστες έφταναν μαζικά στη Λέσβο. Τότε καθημερινά έφταναν 10 και 15 βάρκες γεμάτες κόσμο.

Άνοιξε την στρόφιγγα ο Ερντογάν σε μια περίοδο έντασης , με συνεχή κλιμάκωση των παραβιάσεων και των προκλητικών ενεργειών στην Κύπρο;

Απόψε στη Λέσβο έφτασαν κατά κύματα και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα , στα παράλια 13 βάρκες που είχαν μέσα πάνω από 500 άτομα. Άμεσα κινητοποιήθηκε το Λιμενικό με τους μετανάστες να μεταφέρονται στο hot spot της Μόρια, εκεί που η κατάσταση είναι πλέον ασφυκτική.

Στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκονται πάνω από 10.000 άτομα και σε αυτούς θα προστεθούν τα τουλάχιστον 500 άτομα που έφτασαν σήμερα στη Λέσβο.Όπως αντιλαμβάνεται κανείς η κατάσταση είναι άκρως ανησυχητική στο hot spot της Μόρια, του οποίου η χωρητικότητα είναι για μόλις 3000 άτομα.

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice