OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στο Λουτράκι-Εικόνες Αποκάλυψης

Ολυνύχτια μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή Περαχώρα- Λουτρακίου , σε μια προσπάθεια να ελεχθεί το πύρινο μέτωπο. Πάνω από 100 πυροσβέστες έχουν ριχθεί στην καταπολέμηση της πυρκαγιάς στα Γεράνεια όρη που έχει ιδιαίτερη δυσκολία , λόγω του δύσβατου της περιοχής.

Από την ώρα που αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα το βάρος έχει μετατοπιστεί στις επίγειες δυνάμεις , που με συντονιστή τον Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τους επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος , ενεργούν μέσα στο πύρινο μέτωπο για να το περιορίσουν.

Σύμμαχος τους είναι ο καιρός , μιας και πνέουν ασθενείς άνεμοι , οι οποίοι τις πρώτες πρωινές ώρες θα αυξηθούν, βάση του μετεορολογικού δελτίου. Για το λόγο αυτό καταβάλετε γιγάντια προσπάθεια να περιοριστεί έγκαιρα το εύρος του πύρινου μετώπου και με τα εναέρια μέσα που θα πετάξουν με το ξημέρωμα να ελεχθεί.

Σε επικοινωνία που είχαμε νωρίτερα με τον Γενικό Γραμματέα Νίκο Χαρδαλιά , μας τόνισε την εξαιρετική δυσκολία που έχει η συγκεκριμένη πυρκαγιά και το δύσβατο της περιοχής , που δυσχεραίνει τις κινήσεις των επίγειων δυνάμεων , στο να έχουν άμεση πρόσβαση στο πύρινο μέτωπο. Αισιοδοξούμε ότι θα τα καταφέρουμε.

Οι δυνάμεις που ενεργούν αυτή την ώρα απαρτίζονται από το πυροσβεστικό σώμα( 108 πυροσβέστες με 23 οχήματα)  ,ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δυνάμεις  από την τοπική αυτοδιοίκηση , εθελοντές της πολιτικής προστασίας, ενώ συμβάλλουν μηχανήματα του Ελληνικού Στρατού , από την μονάδα του Μηχανικού.

Νωρίτερα για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου  και του Προφήτη Ηλία, στο οποίο λειτουργεί και γηροκομείο.

Σχετικά Άρθρα

Αποχώρησε ο Γιάννης Δραγασάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ

otavoice

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας

otavoice

Κλειστοί όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι από 12:00 έως 17:00 λόγω καύσωνα

otavoice

Στην 4η Σύνοδο της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας ο Κ. Μητσοτάκης

otavoice

Φον ντερ Λάιεν: Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για την επανεκλογή της – Το όραμά της για την ΕΕ

otavoice

Κιρ Στάρμερ και Σάιμον Χάρις δεσμεύτηκαν να «αναθερμάνουν» τη συνεργασία των χωρών τους

otavoice