OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο-Μάχη να τεθεί υπό έλεγχο – Τεράστια κινητοποίηση πυροσβεστικών μέσων

Σε ύφεση η πυρκαγιά σε Κερί και Αγαλά , μάχη να τεθεί υπό  έλεγχο, πρωτοφανή κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων, καταλυτική η επέμβαση των εναέριων μέσων

Σε ύφεση είναι αυτήν την ώρα όλα τα μέτωπα της μεγάλης φωτιάς σε Κερί και Αγαλά που από χθες έχουν αποτεφρώσει μεγάλη δασική έκταση και υπέστησαν ζημιές σπίτια. Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες , με την ενίσχυση από τις πρώτες πρωινές ώρες των εναέριων μέσων η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη, αλλά η πυρκαγιά δεν είναι υπό έλεγχο, επειδή είναι μεγάλη η περίμετρος της , πνέουν ισχυροί άνεμοι και γίνεται προσπάθεια πλήρους κατάσβεσης από τις ενισχυμένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Πρωτοφανή ήταν η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων από χθες και αυτή την ώρα  επιχειρούν 188 πυροσβέστες με 63 οχήματα,μεγάλος αριθμός από υδροφόρες και μηχανήματα έργου των ΟΤΑ.
Να αναφέρουμε ότι από το λιμάνι της Κυλλήνης ήρθαν και καινούργια χωματουργικά μηχανήματα ώστε να βοηθήσουν στο να ελεγχθεί η φωτιά. Από χθες το απόγευμα βρίσκεται στην Ζάκυνθο ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς , ο οποίος συντονίζει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

“Είναι μία από τις χειρότερες φωτιές που βίωσε η Ζάκυνθος”, είπε η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου, Μαρία Μουζάκη.

Πηγή φωτο imerazante.gr – ermisnews.gr

 

Σχετικά Άρθρα

ΕΟΔΥ: Σε καθεστώς υγειονομικής επιτήρησης η Ηλεία

otavoice

Τουρκία: Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη νύχτα στo Κορδελιό – «Κοκκίνησε» ο ουρανός στη Σμύρνη

otavoice

Διπλωματική πίεση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα – Οχι της Χαμάς στην πρόταση των ΗΠΑ

otavoice

Μεγάλη πυρκαγιά στον Παλαμπά Θεσπρωτίας – Εκκένωση του χωριού

otavoice

Unicef – ΠΟΥ: Αίτημα κατάπαυσης πυρός για τον εμβολιασμό 640.000 παιδιών στη Γάζα

otavoice

Τουρκική Εθνοσυνέλευση – Άγριο ξύλο μεταξύ βουλευτών (video)

otavoice