OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Νεκρός ο αρχηγός του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι

Το Ιράκ ενημερώθηκε από πηγές μέσα από τη Συρία ότι ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους ,Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε, δήλωσαν σήμερα δύο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

“Πηγές μας από τη Συρία επιβεβαίωσαν στην ομάδα της ιρακινής υπηρεσίας Πληροφοριών που είχε αναλάβει τον εντοπισμό του Μπαγκντάντι ότι αυτός σκοτώθηκε μαζί με τον προσωπικό του σωματοφύλακα στην Ιντλίμπ, αφού εντοπίστηκε το κρησφύγετό του την ώρα που προσπαθούσε να απομακρύνει την οικογένειά του από την Ιντλίμπ προς τα τουρκικά σύνορα”, επεσήμανε μία από τις πηγές.

 

Λεπτομέρειες για τις συνθήκες θανάτου του αρχηγού του ISIS, έδωσαν οι ΗΠΑ.

Ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε όταν ανατίναξε το γιλέκο με τα εκρηκτικά που φορούσε, ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ και πρόσθεσε πως παρά το γεγονός ότι διαμελίστηκε τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA που έγιναν μετά την επιχείρηση έδειξαν ότι πρόκειται για αυτόν.

«Ήταν ένας αρρωστημένος άνθρωπος και τώρα έφυγε», υπογράμμισε ότι Αμερικανός πρόεδρος.

«Ο φονιάς, που προσπαθούσε τόσο σκληρά να εκφοβίσει άλλους, πέρασε τις τελευταίες στιγμές του στον απόλυτο φόβο, πανικό και τρόμο, τρομοκρατημένος από τις αμερικανικές δυνάμεις που έρχονταν εναντίον του», πρόσθεσε ο Τραμπ, ο οποίος τόνισε πως ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε αφού έτρεξε μέσα σ’ ένα αδιέξοδο τούνελ. «Πέθανε σαν σκυλί και σαν δειλός», σημείωσε ο Τραμπ και αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην επιχείρηση.

«Έφτασε στο τέλος του τούνελ ενώ τα σκυλιά μας τον κυνηγούσαν. Πυροδότησε το γιλέκο του και σκοτώθηκε ο ίδιος και τρία παιδιά που ήταν μαζί του. Το πτώμα του διαμελίσθηκε από τις εκρήξεις. Το τούνελ κατέρρευσε πάνω του», αποκάλυψε ο Τραμπ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Γάζα: Ισραηλινό σφυροκόπημα μετά τις συνομιλίες, πάνω από 40.000 οι νεκροί – Χαμάς: Ψευδαισθήσεις τα περί κατάπαυσης πυρός

otavoice

Πάνω από 50 ρουκέτες έριξε η Χεζμπολάχ στο Βόρειο Ισραήλ

otavoice

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορία κινδύνου 4 για σήμερα

otavoice

Λίβανος: Τουλάχιστον εννέα νεκροί μετά από αεροπορική επίθεση του Ισραήλ

otavoice

Ουκρανία: Κατάρριψη 14 ρωσικών drones – Το Κίεβο χρησιμοποιεί δυτικούς πυραύλους καταγγέλλει η Ρωσία

otavoice

ΕΟΔΥ: Σε καθεστώς υγειονομικής επιτήρησης η Ηλεία

otavoice