OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Προέλαση των Συριακών δυνάμεων στο πλευρό των Κούρδων- Σε ποια σημεία αναπτύχθηκαν

Στα σύνορα με την Τουρκία αναπτύσσονται τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα, για να αποκρουστεί η τουρκική εισβολή.

Μετά την στρατηγική συμφωνία που σύναψαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF)  των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι της Συρίας με την επίσημη Συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ  ο συριακός στρατός ετοιμάζεται  να εισέλθει σε μεθοριακές πειροχές από την πόλη Μάνμπιτζ μέχρι την Ντέρικ, όπως αναφέρει η συμφωνία.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως μονάδες του συριακού στρατού εισήλθαν σήμερα στην πόλη Τελ Τάμερ της βορειοανατολικής Συρίας, περίπου 35 χιλιόμετρα από το σημείο στο οποίο επικεντρώνεται η τουρκική επίθεση και που βρίσκεται ο κομβικής σημασίας αυτοκινητόδρομος Μ4 , τον οποίο οι τουρκικές δυνάμεις είχαν ανακοινώσει ότι κατέλαβαν.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συριακά κυβερνητικά στρατεύματα αναπτύχθηκαν στην Αΐν Ίσα, στη βόρεια Συρία. Πρόκειται για την πρώτη γραμμή του εδάφους όπου οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επέμβαση από την περασμένη εβδομάδα.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που δείχνουν, όπως υποστήριξε, την είσοδο στην Αΐν Ίσα, όπου κάτοικοι καλωσορίζουν την άφιξη συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων.

Εξάλλου, ο συριακός στρατός αναπτύχθηκε στην πόλη Τάμπκα, κοντά στη Ράκα. Οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, υποστηριζόμενες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πολέμησαν για εβδομάδες προκειμένου να καταλάβουν την Τάμπκα και το γειτονικό φράγμα από το Ισλαμικό Κράτος το 2017.

Πηγή  πληροφοριών ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice