OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Βίαιες συγκρούσεις στο υπό πολιορκία Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ

Ο κύκλος των συγκρούσεων στο Χονγκ Κονγκ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και σκληρότητα.

Διαδηλωτές εκτόξευσαν βέλη και πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων σήμερα καθώς ξέσπασαν νέα επεισόδια βίας γύρω από τις υπό πολιορκία εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου του Χονγκ Κονγκ, με τους ακτιβιστές να περιμένουν την τελική επιχείρηση των αστυνομικών ύστερα από τις χθεσινοβραδινές σφοδρές συγκρούσεις.

Η αστυνομία ανταπάντησε με εκτοξευτήρες νερού αφού αρκετοί διαδηλωτές εντοπίστηκαν να εκτοξεύουν βέλη από στέγες στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ, σε κάποια από τις πιο δραματικές σκηνές στους πέντε και πλέον μήνες διαδηλώσεων. Αξιωματικός της αστυνομίας, αρμόδιος για τις σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης, χτυπήθηκε από βέλος στο πόδι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο νυχτερινός ουρανός στο πανεπιστήμιο στην καρδιά της συνοικίας Καουλούν φωτίστηκε από τις βόμβες μολότοφ που πέταξαν οι διαδηλωτές, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιώντας καταπέλτη, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να τους αντιμετωπίσει.

Ύστερα από μερικές ώρες ηρεμίας –με τους διαδηλωτές να κοιμούνται στα παρτέρια και τη βιβλιοθήκη του ιδρύματος– η αστυνομία εκτόξευσε και πάλι δακρυγόνα λίγο μετά τις 10 το πρωί (τοπική ώρα). Οι ακτιβιστές ανταπάντησαν με βόμβες μολότοφ.

Πηγή ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice