OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Παγκόσμια ανησυχία, ενισχύεται η μεταδοτικότητα του κοροναϊού

Παγκόσμια ανησυχία από την ενίσχυση της μεταδοτικότητας του νέου κοροναϊού , παρόλα τα πρωτοφανή μέτρα που λήφθησαν από την πρώτες ώρες εμφάνισης του. Ήδη η Κίνα βρίσκεται σε καθεστώς “καραντίνας” με τις μετακινήσεις εντός  και εκτός της χώρας να έχουν απαγορευτεί, ενώ μεγάλες περιοχές όπως η Γουχάν βρίσκονται σε αποστείρωση. Κρούσματα έχουν καταγραφεί σε πολλές χώρες , κυρίως από άτομα προερχόμενα από την Κίνα.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που  δόθηκε σήμερα το μεσημέρι ,  ο υπουργός της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας, Μα Σιαογουέι,  δήλωσε ότι τα στοιχεία που γνωρίζουν οι Αρχές για τον νέο ιό είναι περιορισμένα και ότι δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για τους κινδύνους που δημιουργούν οι μεταλλάξεις του ιού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η περίοδος επώασης του κοροναϊού μπορεί να κυμαίνεται από μία έως 14 ημέρες και ότι ο ιός είναι μολυσματικός κατά την επώαση, το οποίο δεν ίσχυε με το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS), έναν άλλο κοροναϊό που επίσης ξεκίνησε από την Κίνα και στοίχισε τη ζωή σε 800 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο το 2002 και το 2003.

Όπως ενημέρωσε ο νεος κοροναϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 56 ανθρώπους ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 2019. Κανείς δεν μπορεί να φανατστεί το εφιαλτικό σενάριο σε μια χώρα 1.3 εκατομμυρίων κατοίκων, ο ιός να εξαπλωθεί.

 

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται η ουκρανική προέλαση στο Κουρσκ

otavoice

Προειδοποιεί την Ευρώπη ο ΠΟΥ: Αναμένονται περισσότερα κρούσματα «ευλογιάς των πιθήκων»

otavoice

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice