OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Στην Αθήνα εκτάκτως ο Χαφτάρ- Συνάντηση με Μητσοτάκη και Δένδια

Στην Αθήνα αναμένεται απόψε  ο Στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, όπως μεταδίδουν λιβυκά ΜΜΕ.

Το ΥΠΕΞ δεν επιβεβαιώνει την είδηση της  επίσκεψης του Χαφτάρ, ο οποίος νωρίτερα συναντήθηκε με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών,  αλλά σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ της Λιβύης αναμένεται άμεσα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο Χαφτάρ  προσγειώθηκε  στο Ελ. Βενιζέλος στις 19:50 , υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, ενώ η έλευσή του στην πρωτεύουσα δεν ανακοινώθηκε, για λόγους ασφαλείας Το πρόγραμμα των επαφών που θα έχει στην πρωτεύουσα είναι άγνωστο, ωστόσο πληροφορίες τον θέλουν να συναντάται με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Άγνωστος παραμένει ο ακριβής χρόνος παραμονής του Λίβυου στρατάρχη στην Αθήνα.

Η κίνηση του στρατάρχη Χαφτάρ να έρθει στην Αθήνα πριν την διάσκεψη του Βερολίνου είναι μια συμβολική αλλά και ουσιώδης  κίνηση που δείχνει ότι είναι σε κοινή γραμμή, με την Αθήνα. Ένα μήνυμα προς την Τουρκία αλλά και σε όσους θα καθίσουν στο τραπέζι των συνομιλιών την Κυριακή και που προκλητικά εξαίρεσαν την Ελλάδα που είχε εμπλοκή και άμεσο ενδιαφέρον.

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί αύριο, στη μία μετά το μεσημέρι, στο γραφείο του στη Βουλή, με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Νωρίτερα, στις 9.20 το πρωί ο Χαλίφα Χάφταρ θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στο Υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.Ο κ. Δένδιας, πάντως,  έχει και απόψε ιδιωτική συνάντηση με τον Χαφτάρ σε κεντρικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος.

 

 

Σχετικά Άρθρα

“Κάηκε” η Μαδρίτη για τους πρωταθλητές Ευρώπης (video)

otavoice

Συνεχίζεται η δίκη των 21 κατηγορουμένων για την τραγωδία στο Μάτι

otavoice

Η Βολιβία ανακοίνωσε την ανακάλυψη τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου

otavoice

Έκτακτη σύσκεψη για το ρεύμα- Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για τα F35

otavoice

ΗΠΑ: Επιβεβαιώθηκαν 4 νέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

otavoice

Οι Χούθι χτύπησαν το δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων «Chios Lion»

otavoice