OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

“Εξέγερση” μεταναστών στη Μυτιλήνη – Επεισοδιακή κάθοδος και εισβολή στο κέντρο της Μυτιλήνης

Εκατοντάδες μετανάστες  κυρίως Αφγανοί, προσπάθησαν μαζικά να κατέβουν με πορεία στην Μυτιλήνη.
Η αστυνομία τους ανέκοψε λίγο έξω από την Μόρια. Οι μετανάστες τότε άρχισαν να ανεβαίνουν τα βουνά, φτάνοντας έως και έξω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ,όπου έβαλαν φωτιές σε χωράφια φωνάζοντας  «Azadi- Azadi» που θα πει «ελευθερία», λες και είναι φυλακισμένοι , σε μια χώρα που προσπαθεί να τους διαχειριστεί ανθρωπιστικά.
Επικράτησε μεγάλη ένταση μεταξύ μεταναστών και δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίοι με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα τους απώθησαν ξανά πίσω στα βουνά τής Βόρειας παράκαμψης. Αναφορές όμως κάνουν λόγο για συνέχιση των επεισοδίων. Παίζοντας  κλεφτοπόλεμο οι μετανάστες κατάφεραν να ξεφύγουν από τις αστυνομικές  δυνάμεις μέσω των βουνών και κατά ομάδες φτάνουν έξω από το δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης.
Όπως αναφέρει το lesvospost.com, αυτή την στιγμή έξω από το δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης βρίσκονται περίπου 200-300 μετανάστες, οι οποίοι από την μεριά της θάλασσας διαμαρτύρονται για την ώρα ειρηνικά, αλλά έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο με το κέντρο να έχει αποκλειστεί.
Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην προκυμαία Μυτιλήνης…ενώ υπάρχουν φόβοι για γενικευμένη εκδήλωση επεισοδίων.Για το λόγο αυτό σε επιφυλακή  έχει τεθεί η 98η ΑΔΤΕ (Ανωτέρα Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής) «δια παν ενδεχόμενο».
Δυο ώρες μετά την εκδήλωση των επεισοδίων δεν  λειτουργούν οι αστικές συγκοινωνίες με αποτέλεσμα παιδιά των σχολείων να μην μπορούν να μετακινηθούν στα σπίτια τους , αλλά και εργαζόμενοι από τις δουλειές τους.
Υπάρχουν καταγγελίες ότι πίσω από την “εξέγερση” κρύβονται  ΜΚΟ

Πηγή lesvospost.com

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται η ουκρανική προέλαση στο Κουρσκ

otavoice

Προειδοποιεί την Ευρώπη ο ΠΟΥ: Αναμένονται περισσότερα κρούσματα «ευλογιάς των πιθήκων»

otavoice

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice