OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Γερμανία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις την παραίτησή του υπέβαλε τελικά σήμερα ο Πρωθυπουργός της Θουριγγίας Τόμας Κέμεριχ, ο φιλελεύθερος (FDP) πολιτικός ο οποίος είχε εκλεγεί την περασμένη Τετάρτη με τις ψήφους του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), αλλά και της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD), προκαλώντας πολιτικό «σεισμό» στην χώρα.

Την στιγμή που ο Κέμεριχ  υπέβαλε την παραίτηση του,  βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη η έκτακτη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, με τους αρχηγούς των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού (CDU/CSU, SPD) και την Καγκελάριο Άγγελα Μέςρκελ, να αναζητούν την ταχύτερη δυνατή διευθέτηση της κρίσης. Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν ότι «η εκλογή του Τόμας Κέμεριχ, η οποία κατέστη εφικτή μόνο με τις ψήφους της AfD, αποτελεί ασυγχώρητη διαδικασία» και θεωρούν ότι «ο νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός  οφείλει να αναλάβει την ευθύνη του και να αποχωρήσει από τη θέση του».

Στο κείμενο των κυβερνητικών εταίρων επισημαίνεται ακόμη ότι η κυβέρνηση, προκειμένου στην Θουριγγία να αποκατασταθεί η σταθερότητα και οι ξεκάθαρες σχέσεις, αναμένει να εκλεγεί νέος Πρωθυπουργός και σε κάθε περίπτωση να διεξαχθούν νέες εκλογές. Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού απορρίπτουν ταυτόχρονα κάθε ενδεχόμενο επίτευξης πλειοψηφίας με τις ψήφους της AfD, τονίζοντας ότι αυτό παραμένει απόφαση για τα κόμματα του «μεγάλου» συνασπισμού σε όλα τα επίπεδα.

Σχετικά Άρθρα

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice

ΕΛΑΣ: Αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιασμούς – Έχουν εξιχνιασθεί 78 υποθέσεις

otavoice

“Κάηκε” η Μαδρίτη για τους πρωταθλητές Ευρώπης (video)

otavoice