OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: Στην Αθήνα το τρίτο κρούσμα – Αναβάλλονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα

Τρία είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Το ένα είναι συγγενικό πρόσωπο της 38χρονης. Το τρίτο κρούσμα είναι μία γυναίκα 40 ετών στην Αθήνα, η οποία επίσης είχε ταξιδέψει στην Ιταλία και είναι στη διαδικασία της ιχνηλάτησης. Πηγές αναφέρουν  ότι η 40χρονη είναι κάτοικος Αμαρουσίου.

Κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων από τον Σωτήρη Τσιόδρα, δεν διευκρινίστηκε εάν το δεύτερο κρούσμα είναι το παιδί της 38χρονης, καθώς όπως είπε ο κ. Τσιόδρας τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων. Ωστόσο, επισημάνθηκε ότι κλείνει για προληπτικούς λόγους το σχολείο όπου πηγαίνει ο γιος της γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη. Το 105ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό για 14 μέρες και σήμερα γίνεται απολύμανση.

Οι επίσημες δηλώσεις  Σωτήρη Τσιόρδα και Βασίλη Κικίλια 

Μετά την σύσκεψη της Επιτροπής , στο Υπουργείο Υγείας προέβησαν σε επίσημη επιβεβαίωση των τριών κρουσμάτων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα , ενώ ανακοινώθηκε η αναβολή των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την χώρα, όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που παρουσιάστηκε ο ιός.

Ο ιός αυτός δεν σέβεται τα σύνορα , ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόρδας.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το παιδί, μαθητής δημοτικού είναι σε καλή κατάσταση και νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα στο ΑΧΕΠΑ, όπως και η μητέρα του. Πάντως, προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι το παιδί πήγε κανονικά στο σχολείο του την Δευτέρα και την Τρίτη αλλά δεν πήγε την Τετάρτη. Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόρδας το παιδί πήγε μια μόνο μέρα στο σχολείο αλλά ήταν ημέρα σχολικής εκδρομής  αλλά δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία. Έχουμε πάρει τα απαραίτητα μέτρα για όσους συμμετείχαν στην εκδρομή, μαθητές, εκπαιδευτικούς και οδηγό.

Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

“Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες”, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice