OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Έκτακτο: Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Βρετανία, ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

Απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο με ορισμένες εξαιρέσεις, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Μπόρις Τζόνσον σε διάγγελμά του, σε μια ύστατη προσπάθεια να ανακόψει την διαφαινόμενη εξάπλωση της επιδημίας του κορρονοϊού στη χώρα του.

Σύμφωνα με το το BBC,ο βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ” οι πολίτες της Βρετανίας δεν θα επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για “περιορισμένους λόγους”, όπως είναι για αγορά βασικών ειδών, άσκηση, ιατρικούς λόγους και προκειμένου να μεταβαίνουν στη δουλειά τους, όταν αυτό είναι αναγκαίο.

Επίσης , τους έγινε σύσταση, επιπλέον, να μην συναντούν φίλους τους ή μέλη της οικογένειάς τους με τους οποίους δεν μένουν στο ίδιο σπίτι. Οι αγορές θα επιτρέπονται μόνο για βασικά είδη, όπως τρόφιμα και φάρμακα και οι πολίτες ενθαρρύνονται να αγοράζουν “όσο λιγότερα μπορούν”.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ακόμη ότι  όλα τα μαγαζιά που δεν πωλούν βασικά αγαθά θα κλείσουν. Παράλληλα  κλείνουν οι βιβλιοθήκες, οι παιδικές χαρές αλλά και χώροι θρησκευτικής λατρείας, ενώ ανακοίνωσε πως κοινωνικές εκδηλώσεις όπως οι γάμοι και βαφτίσεις απαγορεύονται.

Επιπλέον  έβαλε τέρμα σε όλες οι συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων, σε δημόσιους χώρους, με εξαίρεση όσους διαμένουν στο ίδιο σπίτι. Τα πάρκα θα παραμείνουν ανοικτά για άσκηση, ωστόσο, οι συναθροίσεις σε αυτά θα απαγορευτούν.

Σχετικά Άρθρα

Γάζα- Χαν Γιουνίς: Δεκάδες άμαχοι νεκροί – Νέο κύμα προσφύγων

otavoice

Αύριο Τετάρτη «πετάει» για Παρίσι η ελληνική ολυμπιακή αποστολή

otavoice

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών

otavoice

Γ.Γ. ΟΗΕ – Ολυμπιακοί Αγώνες: «Καλώ όλους να καταθέσουν τα όπλα, ειρήνη για όλους»

otavoice

Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία νότια Καρπάθου-Κάσου

otavoice

Πανελλαδικές 2024: Σε ποιες σχολές αναμένεται άνοδος και σε ποιες πτώση

otavoice