OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: 31 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 495 συνολικά – 9 νεκροί

Στους 9 οι νεκροί στην χώρα, μετά την σημερινή καταγραφή τριών νέων θανάτων.Δύο στην Αθήνα και ένας στην Κοζάνη, ανακοινώθηκαν κατά την επίσημη ενημέρωση.

31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού , ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας κ. Σωτήρης Τσιόρδας, φτάνοντας τον συνολικό αριθμό από την αρχή της κρίσης στα 495 στη χώρα μας. 84 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής. 90 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομειακές μονάδες εκ των οποίων οι 20 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Ο Μέσος Όρος των κρουσμάτων είναι τα 72 έτη. Έχουν διενεργηθεί 7.200 περίπου εργαστηριακές εξετάσεις για την νόσο. 19 ασθενείς έχουν αναρρώσει πλήρως και έχουν λάβει εξιτήριο.

Χαρδαλιάς: Δεν είναι άσκηση ετοιμότητας, είναι πραγματική μάχη 

“Δεν μιλάμε για άσκηση ετοιμότητας αλλά για πραγματική μάχη” , ανέφερε στην σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. “Είναι εγκληματική η συμπεριφορά όσων δεν ακολουθούν πιστά τις οδηγίες, απέναντι στις ευπαθείς ομάδες”, τόνισε ο υφυπουργός με αφορμή και τις σημερινές εικόνες εκδρομέων στα διόδια των εθνικών οδών.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο στις 6 το πρωί, επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά μόνο για τους μόνιμους κατοίκους, καθώς και εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν από αυτά, καθώς και σε οχήματα τροφοδοσίας. Επίσης, απαγορεύεται ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών σκαφών αναψυχής. «Όσοι βρίσκονται σε πλεύση πρέπει μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου να καταπλεύσουν», δήλωσε ο υφυπουργός.

Επιπλέον ανακοίνωσε πως για αύριο κλείνουν οι λαϊκές αγορές , ενώ από Δευτέρα θα λειτουργήσουν με τους μισούς παραγωγούς και με απόσταση.

Ακόμη, αυξάνονται τα μέτρα και στα σούπερ μάρκετ με την απόσταση να είναι ένας πελάτης ανά 15 τετραγωνικά μέτρα, ενώ πρόσθεσε  πως έχουν ανασταλεί όλες οι επισκέψεις στα καταστήματα κράτησης.

https://youtu.be/sl0EL_MnIRM

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινες» 78 κατοικίες και συνολικά 92 ακατάλληλες προς χρήση

otavoice

28 ημέρες πυρκαγιά κατακαίει το όρος Όρβηλος- Μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

otavoice