OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: Σε Ιωάννινα και Γρεβενά οι πρώτες συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων

Ιδιοκτήτης φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης εντοπίστηκε από την αστυνομία να λειτουργεί το φροντιστήριό του.

Έτσι, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Η σύλληψη του ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στα Ιωάννινα, έγινε γνωστή με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Συνελήφθη χθες (12-03-2020) το απόγευμα σε περιοχή της Ηπείρου, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ο κατηγορούμενος να λειτουργεί, ως ιδιοκτήτης, φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών της χώρας.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Παραβίαση των μέτρων και στα Γρεβενά από φροντιστήρια

Και στα Γρεβενά υπήρξε παρόμοι κρούσμα παραβίασης των μέτρων και η παρέμβαση των αρχών ήταν άμεση. Στη σύλληψη δύο ιδιοκτητών φροντιστηρίων και ενός καθηγητή προχώρησαν οι αρχές στα Γρεβενά, με την κατηγορία ότι παραβίασαν την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών της χώρας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και οι τρεις συνελήφθησαν την ώρα του μαθήματος, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο. Πρόκειται για έναν 56χρονο και έναν 57χρονο, ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, όπως και έναν 43χρονο καθηγητή, που εργάζεται στην επιχείρηση ενός εκ των δύο.

Μετά τη σύλληψή τους και οι τρεις οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Γρεβενών όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους και σήμερα το πρωί οδηγήθηκαν στο γραφείο του εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθούν.

Σχετικά Άρθρα

Ο «εκλεκτός» του Τραμπ: Ποιος είναι ο Τζέι Ντι Βανς που επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο

otavoice

Ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη η προετομασία για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

otavoice

Σουδάν: Έκκληση προς τον ΟΗΕ απευθύνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

otavoice

Μεντβέντεφ: Casus belli για τη Ρωσία η ένταξη της Ουκρανίας στο NATO

otavoice

Ιράν: Απορρίπτει τις κατηγορίες περί ιρανικού σχεδίου συνωμοσίας

otavoice

Στο «κόκκινο» σήμερα και αύριο ο υδράργυρος – Πότε θα δροσίσει

otavoice