OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Σταϊκούρας: Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολο των εργαζομένων, αλλά μπορεί και μεταγενέστερα

Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολο των εργαζομένων από τις επιχειρήσεις ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την δημοσιοποίηση της τρίτης δέσμης των οικονομικών μέτρων στήριξης στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο υπουργός Οικονομικών, όπως είπε, λόγω των έκτακτων συνθηκών και του πλήγματος επιχειρήσεων, δίνεται η δυνατότητα καταβολής του Δώρου Πάσχα μεταγενέστερα. Στόχος όπως τόνισε, είναι η δίκαιη διασπορά του Δώρου Πάσχα, ενώ πρόσθεσε ότι 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας θα λάβουν το Δώρο Πάσχα.

Ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την τρίτη δέσμη μέτρων που περιλαμβάνει:

1. Οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων αποφάσισαν να στηρίξουν εκτός από τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού. Οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις που θα λάβουν την αποζημίωση των 800 ευρώ, θα έχουν τρίμηνη αναστολή πληρωμής των δόσεων δανείων.

2. 1,4 εκατομμύρια εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες θα λάβουν την αποζημίωση των 800 ευρώ, η οποία θα είναι ακατάσχετη. Για όσους τελούν σε καθεστώς αναστολής και για τους επαγγελματίες που πλήττονται το κράτος λαμβάνει μέτρα κάλυψης όλης της ασφαλιστικής δαπάνης. Το συνολικό κόστος του συγκεκριμένου μέτρου ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ. Εντός της ημέρας δε, θα δοθούν οι συγκεκριμένοι κωδικοί των δραστηριοτήτων που πλήττονται.

3. Τα 800 ευρώ θα δοθούν και σε όσους απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση λόγω των συνθηκών του κορονοϊού.

4. Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολο των εργαζομένων από τις επιχειρήσεις. Λόγω των έκτακτων συνθηκών και του πλήγματος επιχειρήσεων, δίνεται η δυνατότητα καταβολής του Δώρου Πάσχα μεταγενέστερα. Στόχος όπως τόνισε ο υπουργός, είναι η δίκαιη διασπορά του Δώρου Πάσχα, ενώ πρόσθεσε ότι 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας θα λάβουν το Δώρο Πάσχα.

5. Θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός για τα μέτρα αυτά και δεν θα γίνει καμία παρέμβαση στο μαξιλάρι ασφαλείας των 35 δισ. ευρώ.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης  Άδωνης Γεωργιάδης προειδοποίησε όσους εκμεταλλεύονται την συγκυρία και κερδοσκοπούν, αναφέροντας:

“Σήμερα δημοσιεύεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που μας δίνει το νομοθετικό εργαλείο για να πολεμήσουμε όσους προσπαθούν να κερδίσουν από αυτή την κρίση. Ήδη η γενική γραμματεία καταναλωτή, η αστυνομία και η περιφέρεια Αττικής ώστε συνεργεία ελέγχου να βρεθούν στους δρόμους άμεσα. Οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει δειγματοληπτικά από χθες και ενταθούν σήμερα και αύριο και τα πρώτα πρόστιμα θα επιβληθούν την επόμενη εβδομάδα σε όσους έχουν ανεβάσει παράλογα τις τιμές τους εκμεταλλευόμενοι την παρούσα κρίση. Επάρκεια υφίσταται σε αντισηπτικά. Σε έλεγχο που κάναμε χθες όλες οι παραγγελίες που είχαν δοθεί από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ είχαν παραδοθεί κανονικά στην ώρα τους από χθες το πρωί, όμως το απόγευμα είχε παρατηρηθεί έλλειψη, κυρίως προφανώς επειδή δεν έχει τηρηθεί η οδηγία μας για τα τρία τεμάχια ανά πελάτη. Με τη δημοσίευση της ΠΝΠ η οδηγία αυτή γίνεται νόμος του κράτους και θα υπάρξουν σοβαρές ποινές σε όποιον δεν τη τηρεί”

“Όσον αφορά στην αισχροκέρδεια τα πρώτα πρόστιμα θα επιβληθούν σε όλους τους κερδοσκόπους που δεν καταλαβαίνουν ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες όλοι κρινόμαστε. Αν δεν μπορέσουμε να βρούμε λύσεις κάθε άλλο όπλο που έχει η πολιτεία είναι στο τραπέζι και θα εφαρμοστεί” κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice