OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Υπουργικό Συμβούλιο: Δημοφιλέστερος ο Κικίλιας και ευρύτερη αποδοχή ο Θεοδωρικάκος, δείχνει η Opinion Poll

Δημοσκόπηση της Opinion Poll που διενεργήθηκε με αφορμή την διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού και επικεντρώθηκε στη γνώμη που έχουν σχηματίσει οι πολίτες για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και των μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Δημοφιλέστερος  όπως αναμενόταν , λόγω της άμεσης συσχέτισης του με την κρίση της πανδημίας ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με ποσσοστό 61%. Οι άμεσες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας και η προσωπικότητα του Σωτήρη Τσιόδρα φαίνεται ότι αναγνωρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων.

Στην συνέχεια στον τομέα της δημοφιλίας  ακολουθούν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με 58%  και ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με 54%. Ψηλά στην κατάταξη βρίσκονται  ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας , με 52% και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με 51%.

Τις λιγότερες αρνητικές γνώμες από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου συγκεντρώνει ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος έχοντας μόλις 15% από το σύνολο των ερωτηθέντων πολιτών, στη δημοσκόπηση.Η εικόνα αυτή που έχει αποτυπωθεί ξανά για τον Τάκη Θεοδωρικάκο , δείχνει ότι χαίρει εκτίμησης και αναγνώρισης από το σύνολο των πολιτών. Η νομοθετικές παρεμβάσεις του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο θέμα της ψήφου των Ομογενών, ο εκλογικός νόμος αλλά και η αποτελεσματικότητα  του ΥΠΕΣ στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού του πιστώνουν μια εικόνα θετική τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και στην κοινωνία.

 

Ενδιαφέρον θα έχει νεότερη δημοσκόπηση που θα συμπεριλάβει και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος έχει πάρει πάνω του το συντονισμό της διαχείρισης της κρίσης της πανδημίας, με απόλυτη επιτυχία.

Η συγκεκριμένη έρευνα της Opinion Poll, λόγω των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης, έγινε με το μοντέλο της απομακρυσμένης εργασίας με την λειτουργία της ειδικής πλατφόρμας CloudCallCenter. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνολικά 1.095 νοικοκυριά το χρονικά διάστημα 23 Μαρτίου με 26 Μαρτίου 2020.

Σχετικά Άρθρα

Η Κάμαλα Χάρις, η προεκλογική της γραμμή: Η εισαγγελέας εναντίον «αρπακτικών κάθε είδους»

otavoice

Προκλητικός ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Ο Μαχμούντ Αμπάς θα παρακολουθεί τη Γάζα από μακριά

otavoice

Στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ 27 επιχειρήσεις με εικονικά τιμολόγια αξίας άνω των 218 εκατ. ευρώ

otavoice

Νεπάλ: 18 νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου κατά την απογείωσή του

otavoice

Ο Μπάιντεν θα μιλήσει για τους λόγους που τον ώθησαν να αποσυρθεί

otavoice

Μπαχ: «Έφτασε η στιγμή της αλήθειας, θα ζήσουμε αξέχαστες Ολυμπιακές στιγμές»

otavoice