OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Από την 4η Μαΐου καταργούνται οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών

Επιστρέφουμε, αλλά προσέχουμε. Πάνω απ’ όλα μένουμε ασφαλείς, είναι το κεντρικό μήνυμα που αποτυπώνει την επόμενη φάση , άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε ότι μετά από τις εισηγήσεις της Επιστημονικής Επιτροπής μπορώ σήμερα να ανακοινώσω τους άξονες μιας «γέφυρας ασφάλειας» προς τη νέα καθημερινότητα.

Από την επόμενη Δευτέρα, 4 Μαΐου, αίρονται οι περιορισμοί στην μετακίνηση των πολιτών.

Καταργούνται, με άλλα λόγια, η γραπτή άδεια και τα σχετικά SMS. Θα εξακολουθήσουν, όμως, να ισχύουν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες οι περιορισμοί στην κυκλοφορία εκτός νομού της κατοικίας μας.

Η ατομική άθληση θα επιτρέπεται στους ανοικτούς χώρους και στη θάλασσα. Αλλά οι οργανωμένες παραλίες θα παραμένουν ακόμα κλειστές.

Την ίδια μέρα θα λειτουργήσουν και ορισμένα είδη καταστημάτων και υπηρεσιών. Αναφέρω ενδεικτικά: Βιβλιοπωλεία, ηλεκτρονικά είδη, ΚΤΕΟ και καταστήματα αθλητικών ειδών. Όπως και τα κομμωτήρια, πάντα όμως με ραντεβού.

Το υπόλοιπο λιανεμπόριο θα επανεκκινήσει την Δευτέρα 11 Μαΐου, εκτός των εμπορικών κέντρων. Αυτά θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου.

Σε όλα τα καταστήματα, βεβαίως, θα ισχύουν όροι που θα περιορίζουν την πυκνότητα των επισκεπτών. Και θα λαμβάνονται αυστηρά μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Σχετικά Άρθρα

Έφυγαν και οι τελευταίοι αδειούχοι του Ιουλίου

otavoice

Σε Λάρισα και Κόρινθο τα νέα κρούσματα πανώλης

otavoice

Ισραήλ: 9 νεκροί, 34 τραυματίες μετά την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο

otavoice

Ιρλανδία: «Απάνθρωπο και επαίσχυντο» το ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο

otavoice

Ελληνική Λύση: Υπό την ανοχή Μητσοτάκη η βεβήλωση του Ολυμπιακού Ιδεώδους στο Παρίσι

otavoice

Δολοφονικό πλήγμα του Ισραήλ σε σχολείο στην Γάζα- 30 νεκροί, πολλά παιδιά

otavoice