OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Αθλιότητα Πούτιν κατά της Αρχαίας Σπάρτης: “Πετούσαν άρρωστα και ανάπηρα παιδιά… στον Καιάδα”

Με μια άθλια αναφορά κατά της Αρχαίας Σπάρτης θέλησε να δικαιολογήσει την παράταση της καραντίνας για τον κορονοϊό στη Ρωσία,ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες πετούσαν στον Καιάδα ανήμπορους και ανάπηρους , ισχυρίστηκε για να κάνει την αντίθεση με τη δική του ανθρωπιστική λογική. Βέβαια σαν διπλωμάτης και διπρόσωπος ανέφερε ταυτόχρονα ότι πιθανά να είναι μύθος αλλά το δηλητήριο το έριξε.

«Λένε ότι στην αρχαία Σπάρτη, άρρωστα, ανάπηρα παιδιά πετάγονταν από την κορυφή του Ταϋγέτου. Σήμερα, ιστορικοί και αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι αυτό είναι μόνο ένας θρύλος, ένας μύθος. Γνωρίζουμε όμως ότι η κοινωνία της Σπάρτης χτίστηκε πράγματι σε μια άκαμπτη τάξη. Ωστόσο, αυτό δεν βοήθησε» είπε επί λέξη ο πρώην πράκτορας της KGB, αφήνοντας  να εννοηθεί ότι η Αρχαία Σπάρτη ήταν μια απάνθρωπη πολιτεία. Συνεχίζοντας το ιστορικό του παραλήρημα κατά τς Αρχαίας Ελλάδας ανέφερε πως «Μάλιστα, γίνεται αναφορά πως η φυλή των Σπαρτιατών εγκατέλειπε τους ηλικιωμένους, οι οποίοι αντιμετωπίζονταν σαν βάρος. Τα ίδια τους τα παιδιά τους άφηναν λίγο φαγητό και τους εγκατέλειπαν, αφήνοντάς τους να πεθάνουν και να φαγωθούν από άγρια ζώα. Υπάρχει ένας θρύλος ενός ηλικιωμένου που τον εγκατέλειψαν και εκείνος πίστευε και ήλπιζε πως οι γιοι του θα επέστρεφαν να τον πάρουν. Μπορείτε να φανταστείτε τους εαυτούς σας να κάνετε με τους γονείς μας, με τους παππούδες μας, κάτι τέτοιο; Δεν θα το πιστέψω ποτέ. Αυτό δεν είναι στο DNA μας. Επειδή μεγαλώσαμε από τους προγόνους μας με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Με τις αξίες της αμοιβαίας βοήθειας, της αλληλεγγύης, η Ρωσία έχει ζήσει χίλια χρόνια. Και σήμερα είναι ο κύριος πυλώνας της πολιτείας μας».

«Για εμάς τώρα, το κύριο μέλημά μας είναι οι άνθρωποι, οι ζωές. Διαφορετική επιλογή δεν υπάρχει. Είναι απαράδεκτη και σαν σκέψη. Ξέρω ότι η πλειοψηφία των Ρώσων ενεργεί σωστά. Σώζουμε ζωές. Σώστε ζωές. Και όλα τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν», είπε ο άνθρωπος που έχει καταργήσει τα δημοκρατικά δικαιώματα στη χώρα του, που έχει κατηγορηθεί για δολοφονικές ενέργειες , που λειτουργεί σαν σύγχρονος τύραννος και έχει γεμίσει τις φυλακές με αντικαθεστωτικούς.

Η Αρχαία Σπάρτη είχε ένα Λεωνίδα που σήκωσε ανάστημα την επέλαση των βαρβάρων της Ανατολής, στις Θερμοπύλες. Ο επαγγελματίας “Ορθόδοξος”, συνομιλητής των τζιχαντιστών,προφανώς δεν πέρασε ποτέ από εκεί. Δεν βρήκε άλλο παράδειγμα για να δείξει την αντίθεση του χρησιμοποιώντας  τα απάνθρωπα εγκλήματα που διαπράττουν οι συνεταίροι του μουσουλμάνοι κατά της ανθρώπινης υπόστασης. Για τους αποκεφαλισμούς,για την παιδεραστία,για τα βασανιστήρια στις γυναίκες , για τους δημόσιους λιθοβολισμούς, για τις φρικαλαιότητες κατά των χριστιανών. Πήγε μερικές χιλιάδες χρόνια πίσω, μόνο και μόνο για να βγάλει από μέσα του αυτό που πραγματικά είναι. Αυτό που δείχνουν ξεκάθαρα οι πράξεις του με την απόλυτη ταύτιση του με τον Ταγίπ Ερντογάν. Δεν ξεχνάμε ότι ήταν ο πρώτος που αναγνώρισε τα Σκόπια, ως Μακεδονία. Ένας εχθρός της Ελλάδας.

Ενδεικτική είναι η ανταπόκριση από τη Μόσχα , στο ρεπορτάζ του OPEN , που βέβαια η οπτική της παρουσίασης δεν τους τιμά…. ως Έλληνες.

Σχετικά Άρθρα

Παρίσι 2024: Στον τελικό των κρίκων ο Λευτέρης Πετρούνιας – Πότε θα αγωνιστεί

otavoice

Η Εθνική κόντραρε τον NBAer Καναδά, πάλεψε με εχθρική διαιτησία και έχασε 79-86

otavoice

Έφυγαν και οι τελευταίοι αδειούχοι του Ιουλίου

otavoice

Σε Λάρισα και Κόρινθο τα νέα κρούσματα πανώλης

otavoice

Ισραήλ: 9 νεκροί, 34 τραυματίες μετά την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο

otavoice

Ιρλανδία: «Απάνθρωπο και επαίσχυντο» το ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο

otavoice