OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Εκτός ελέγχου η Τουρκία, πάνω από 90.000 τα κρούσματα και 2.140 οι νεκροί

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Τουρκία, όπου η επιδημία του νέου κορονοϊού έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Παρόλη την προσπάθεια του καθεστώτος Ερντογάν να κρύψει προς τα έξω την πραγματική εικόνα που επικρατεί στη χώρα και την λογοκρισία που έχει επιβάλει στα μέσα ενημέρωσης, είναι εμφανές ακόμη και από τα επίσημα στοιχεία ότι η Τουρκία βρίσκεται στο έλεος του κορονοϊού. Η οικονομική κατάρρευση που είναι προ των πυλών, επιτείνει την ήδη τεταμένη κατάσταση και πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Τουρκία θα οδηγηθεί για διάσωση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σήμερα ξεπέρασε επίσημα τα 90 χιλιάδες κρούσματα και βρίσκετε στη 7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που τερματίζει η έξαρση στη γειτονική χώρα. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει αν βρισκόμαστε στην αρχή της εξάπλωσης ή αν είμαστε σε σημείο που κορυφώνεται και αυτό γιατί η Τουρκία ήταν από τις χώρες που η πανδημία χτύπησε τελευταία και η εξέλιξη ήταν καταιγιστική.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από τον Υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά , 123 πολίτες κατέληξαν τις τελευταίες 24 ώρες ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τις επιπλοκές του νέου κορονοϊού στους 2.140. Επίσης καταγράφηκαν 4.674 νέα κρούσματα , εκτοξεύοντας το συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα 90.980.

1.909 ασθενείς νοσηλέυονται σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδες εντατικής θεραπείας , ενώ 13.430 ασθενείς ανάρρωσαν.

Σχετικά Άρθρα

Αύριο Τετάρτη «πετάει» για Παρίσι η ελληνική ολυμπιακή αποστολή

otavoice

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών

otavoice

Γ.Γ. ΟΗΕ – Ολυμπιακοί Αγώνες: «Καλώ όλους να καταθέσουν τα όπλα, ειρήνη για όλους»

otavoice

Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία νότια Καρπάθου-Κάσου

otavoice

Πανελλαδικές 2024: Σε ποιες σχολές αναμένεται άνοδος και σε ποιες πτώση

otavoice

Η συγχώνευση Αttica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας στην Οικονομική Επιτροπή της Βουλής (live)

otavoice