OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Γαλλία: Πολεμικό ανακοινωθέν,πάνω από 8.000 νεκροί

Μόνο ως απολογισμός πολέμου μπορεί να θεωρηθεί το ενημερωτικό ανακοινωθέν για τις απώλειες από τις επιπλοκές της πανδημίας του κορονοϊού στη Γαλλία. Όπως είχε πει ο πρόεδρος Μακρόν, είμαστε σε πόλεμο με ένα αόρατο εχθρό και αυτό καθημερινά επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο.

357 ασθενείς κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο στα γαλλικά νοσοκομεία,  από τις επιπλοκές του covid-19 ανεβάζοντας την μακάβρια λίστα θανάτου στους 8.078 νεκρούς. Το “θετικό”στοιχείο είναι ότι ο αριθμός των θανάτων είναι ο χαμηλότερος της εβδομάδας και θα πρέπει να επιβεβαιωθεί αν αποτελεί ένδειξη κορύφωσης ή ήταν τυχαία μείωση.

2.189 από τα θύματα της πανδημίας, ήταν ηλικιωμένοι τρόφιμοι οίκων ευγηρίας και σε άλλα κοινωνικά ιδρύματα και κατέληξαν σε αυτά, ενώ οι υπόλοιποι 5.889 κατέληξαν σε γαλλικά νοσοκομεία.

Επίσης  τις τελευταίες 24 ώρες ανιχνεύτηκαν 2.886 νέα κρούσματα ανεβάζοντας το γενικό σύνολο κρουσμάτων στη Γαλλία , στα 92.839.

Σύμφωνα με τα στοιχεία 28.891 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομειακές μονάδες και 6.978 είναι σε κρίσιμη κατάσταση, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

16.183 ασθενείς ανάρρωσαν και πήραν εξιτήριο.

Ανησυχία προκάλεσαν στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και στις αρχές, οι σημερινές εικόνες δίπλα σον ποταμό Σηκουάνα, στο Παρίσι όπου αρκετός κόσμος βγήκε να κάνει την βόλτα του, απολαμβάνοντας την ηλιόλουστη κυριακάτικη ημέρα.

«Η κατάσταση παραμένει πολύ σοβαρή στο Παρίσι για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την άρση των μέτρων απομόνωσης», δήλωσε η Βαλερί Πεκρές, επικεφαλής της ευρύτερης περιοχής του Παρισιού.

«Μην υποκύπτετε στον πειρασμό, ακόμα κι αν διανύουμε περίοδο διακοπών και ο καιρός είναι καλός. Μείνετε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο» ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice