OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Καταρρέει η εικόνα του Ερντογάν: 65.111 κρούσματα και 1.403 νεκροί

Σε πλήρη κατάρρευση είναι στην Τουρκία η εικόνα του άλλοτε κραταιού σουλτάνου. Οι εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού είναι ραγδαίες στην γειτονική χώρα και οι αριθμοί εφιάλτης για τον Τούρκο Πρόεδρο. Οι πολίτες έχοντας ακούσει τον Ερντογάν να τους καθησυχάζει και να διαβεβαιώνει ότι θα νικήσει τον ιο σε 15 μέρες , βλέπουν σήμερα η χώρα ανοχύρωτη να βρίσκεται στο έλεος της πανδημίας και οι αριθμοί καθημερινά να εκτοξεύονται φέρνοντας τη χώρα στις πρώτες θέσεις σε παγκόσμια κλίμακα.

Ήδη ο Ερντογάν δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης αλλά και ισχυρών παραγόντων όπως ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, που τον κατηγορεί για ολιγωρία μιας και δεν συναίνεσε στις εκκλήσεις για λήψη αυστηρών μέτρων εγκαίρως. Η Κωνσταντινούπολη έχει περίπου το 60% των περιστατικών .

Αναφορές κάνουν για προσπάθεια συγκάλυψης της κατάστασης αλλά η εικόνα ζουν οι τούρκοι πολίτες και ο φόβος δεν μπορεί να αλλάξει.

Σήμερα ο υπουργός υγείας Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε 107 θανάτους από τις επιπλοκές του κορονοϊού και ανέβασε το συνολικό αριθμό στους 1.409 νεκρούς.

Επίσης 4.062 νέα κρούσματα καταγράφηκαν από τους ελέγχους, εκτοξεύοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 65.111 τροφοδοτώντας έτσι το ήδη βεβαρημένο επιδημιολογικό φορτίο της χώρας .

1.809 ασθενείς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τραυματισμός συνοριοφύλακα στον Έβρο από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά

otavoice

Μητσοτάκης: Ο Ελληνισμός δεν θα πάψει να αγωνίζεται μέχρι να επανενωθεί η Κύπρος

otavoice

Microsoft: Το ψηφιακό «βραχυκύκλωμα» επηρέασε 8,5 εκατομμύρια συσκευές Windows

otavoice

Υεμένη: Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο λιμάνι Χοντέιντα

otavoice

Πυρκαγιά στον Αλμυροπόταμο Ευβοίας- Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

otavoice

Πενήντα χρόνια από την εισβολή του «Αττίλα»

otavoice