OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: 139 νεκροί και 10 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Συνολικά 2.576 κρούσματα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, καταγράφηκε ένας νέος θάνατος τις τελευταίες 24 ώρες και  ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην χώρα μας  ανήλθε στους 139.

Από τα θύματα είναι 103 άνδρες(74%) και 36 γυναίκες(26%) ,είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη και σε ποσοστό 91,4% είχαν υποκείμενα νοσήματα ή ηλικία άνω των 70 ετών .

101 θύματα είναι στην κατηγορία 65 ετών και άνω,33 θύματα στην κατηγορία 40 έως 64 ετών και 2 θύματα στην κατηγορία 18 έως 39 ετών.

Επίσης ανιχνεύθηκαν 10 νέα κρούσματα  και ο συνολικός αριθμός από την αρχή εκδήλωσης της επιδημίας του κορονοϊού,ανέρχεται στα 2.576. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων παραμένει να είναι από άνδρες (55,7%).

Η ηλικιακή διαστρωμάτωση των κρουσμάτων είναι:
0 έως 17 ετών 3%, 18 έως 39 ετών 30,8%, 40 έως 64 ετών 44,2% και από 65 ετών και άνω 22%.
589 κρούσματα σχετίζονται με άτομα από το εξωτερικό και 1.268  είναι σχετιζόμενα με γνωστό κρούσμα.

41 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ. 29 άνδρες και 12 γυναίκες.Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη  και στην πλειοψηφία τους κατά 88% έχουν υποκείμενα νοσήματα ή είναι άνω των 70 ετών. 71 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Έχουν λάβει εξιτήριο 577.

Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 72.130 διαγνωστικά τεστ.

Τοποθέτηση Τσιόδρα για τη χρήση μάσκας

Ο καθηγητής Τσιόδρας τοποθετήθηκε στο ζήτημα της μάσκας. Δεν συστήνεται η χρήση των ιατρικών μασκών ή αυτών με βαλβίδες,  είναι επικίνδυνες για την μετάδοση του ιού. Πρέπει να γίνεται χρήση υφασμάτινης, ή χάρτινης μάσκας και συγχρόνως να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής.

Για τα σχόλια που γίνονται περί αλλαγής της θέσης για τη χρήση της μάσκας ο καθηγητής ανέφερε ότι οι συνθήκες σήμερα είναι άλλες σε σχέση με αυτές κατά την έναρξη της επιδημιολογικής κρίσης.Τότε είχαμε το lockdown σαν μέτρα και δεν υπήρχε λόγος χρήσης της μάσκας , τώρα η κοινωνία θα ανοίξει. Η χρήση της μάσκας είναι συμπληρωματικό μέτρο για τον κορονοϊό, όχι για να μην κολλήσουμε αλλά για να μην μεταδώσουμε τον ιό.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι υποχρεωτική είναι η χρήση της μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς από τους εργαζόμενους σε αυτά και από το επιβατικό κοινό.Επίσης υποχρεωτική είναι για τους εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, στα ταξί, κομμωτήρια, κουρεία, μονάδες υγείας, εργαστήρια.

 

Σχετικά Άρθρα

Μικρή μείωση στο πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ σε σχέση με τον Αύγουστο

otavoice

Π. Γερουλάνος: «Μπορώ να διασφαλίσω την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, δεν με κρατάει κανένας»

otavoice

Χ. Δούκας: Το πρόβλημα στη χώρα είναι να αλλάξεις το σύστημα διακυβέρνησης, τα συμφέροντα, τις ελίτ

otavoice

Το Κίεβο εξαπέλυσε κύματα επιθέσεων με στόχο διυλιστήριο και ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς

otavoice

Ευθύμιος Λέκκας: Με φοβίζει η τάση ερημοποίησης, στη Θεσσαλία

otavoice

Θλίψη για το θάνατο του ηθοποιού Δάνη Κατρανίδη

otavoice