OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: 83 νεκροί και 52 νέα κρούσματα στην Ελλάδα-Συνολικά 1.884 κρούσματα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας καθηγητή λοιμωξιολόγο κ. Σωτήρη Τσιόδρα, 2 ακόμη ασθενείς έχασαν την ζωή τους από τις επιπλοκές της επιδημίας του κορονοϊού και ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην χώρα μας ανέρχεται στους 83.

Τα θύματα είναι 60 άνδρες και 23 γυναίκες , είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη και σε ποσοστό 86% είχαν υποκείμενα νοσήματα ή ηλικία άνω των 70 ετών .

Όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος κ. Τσιόδρας, ανιχνεύθηκαν 52 νέα κρούσματα  και ο συνολικός αριθμός από την αρχή εκδήλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, ανέρχεται στα 1.884. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων παραμένει να είναι από άνδρες (57%) και γεωγραφικά από την Αττική.

84 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ.  Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη  και στην πλειοψηφία τους κατά 77 % έχουν υποκείμενα νοσήματα ή είναι άνω των 70 ετών. 14  ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Από τα 1.884 κρουσμάτων, οι 509 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ ακόμη 708 συνδέονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

269 πολίτες ανάρρωσαν πλήρως και έχουν πάρει εξιτήριο. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 32.528  διαγνωστικά τεστ.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε την ανάγκη να μείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο. Να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες. Τα νησιά μας και τα χωριά μας.

Εν όψει της περιόδου του Πάσχα και για να αποτραπεί η μαζική μετακίνηση , ανακοινώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία από σήμερα στο εθνικό οδικό δίκτυο, σε παράδρομους και στα διόδια έχει αναπτύξει μόνιμα συνεργεία ελέγχου και θα διενεργεί αυστηρούς ελέγχους για την μετακίνηση των οχημάτων. Η ίδια εντολή έχει δοθεί στο Λιμενικό Σώμα , το οποίο διενεργεί ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς.

Επίσης για τις ημέρες του Πάσχα θα απαγορευτούν οι μετακινήσεις από και προς τα νησιά. Θα εξαιρούνται μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι, με προορισμό το νησί τους και οι κάτοικοι των μικρών νησιών σε ενδονησιωτικές μετακινήσεις τους προς μεγαλύτερα νησιά για ανάγκες που καθορίζονται από τις υπάρχουσες διατάξεις.

Επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο των μόνιμων κατοίκων στον τόπο διαμονής του, οι οποίοι, όμως δεν θα έχουν δυνατότητα επιστροφής.

Ο κ. Χαρδαλιάς, επεσήμανε, ωστόσο, πως από τα μέτρα εξαιρούνται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό (μεταξύ άλλων). Αλλά και αυτές οι κατηγορίες, θα πρέπει να μετακινούνται μόνο για λόγους εργασίας, έχοντας μαζί τους φύλλο πορείας ή κάποιο αποδεικτικό που να δείχνει ότι μεταβαίνουν στην εργασία τους.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε  πως σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιος ο οποίος μετακινείται για λόγους αναψυχής, τότε το πρόστιμο που θα επιβληθεί θα είναι διπλό, ήτοι 300 ευρώ, θα του αφαιρεθούν οι πινακίδες και 60 ημέρες και θα επιστρέψει στη βάση του. Το μέτρο αυτό θα ισχύσει από σήμερα, Τετάρτη, το βράδυ και για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι με αφορμή την πρωτοβουλία δημάρχων για διανομή του Αγίου Φωτός σε σπίτια την Ανάσταση με δική τους ευθύνη, αντιλαμβανόμαστε  την καλή πρόθεση αλλά αυτό δεν θα επιτραπεί γιατί ελοχεύει κινδύνους. Για το λόγο αυτό επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και του ζητήσαμε να μην αναλάβει η τοπική αυτοδιοίκηση μια τέτοια πρωτοβουλία.

Σχετικά Άρθρα

Ουκρανία: Νεκροί και τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό στο Κουπιάνσκ

otavoice

Η Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

otavoice

Δεν παραδίδει την έδρα η Αθηνά Λινού – «Mου ζητάτε να αποδεχθώ μια ανύπαρκτη ενοχή»

otavoice

Κλίμα διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας η Αθηνά Λινού

otavoice

Κακοκαιρία: Έρχεται η «Ψυχρή Λίμνη», αυξημένος ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων

otavoice

Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Στεγνό Καβάλας

otavoice