OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: 99 νεκροί και 31 νέα κρούσματα στην Ελλάδα-Συνολικά 2.145 κρούσματα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του  Υπουργείου Υγείας,καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα,  ένα ακόμη ασθενής έχασε την ζωή τους από τις επιπλοκές της επιδημίας του κορονοϊού και ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην χώρα μας ανέρχεται στους 99.

Τα θύματα είναι 72 άνδρες και 27 γυναίκες , είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 72 έτη και σε ποσοστό 89% είχαν υποκείμενα νοσήματα ή ηλικία άνω των 70 ετών .

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας ανιχνεύθηκαν 31 νέα κρούσματα  και ο συνολικός αριθμός από την αρχή εκδήλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, ανέρχεται στα 2.145. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων παραμένει να είναι από άνδρες (56%) και γεωγραφικά από την Αττική.
Τα κρούσματα ηλικιακά έχουν την ακόλουθη διαστρωμάτωση,  σε άτομα από 0-17 κατά 2,8%, από 18-39 κατά 30,8%, από 40-64 κατά 45,2% και από 65 ετών και άνω κατά 21,2%.

78 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ. 61 άνδρες και 17  γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη  και στην πλειοψηφία τους κατά 80 % έχουν υποκείμενα νοσήματα ή είναι άνω των 70 ετών. 16 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 43.417  διαγνωστικά τεστ.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι οι λειτουργίες στις εκκλησίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και ανέφερε ότι δεν θα επιτραπούν μετακινήσεις σε σπίτια φίλων ή συγγενών τις ημέρες του Πάσχα.
Οι συντάξεις για να μην υπάρξει συνωστισμός στις τράπεζες θα πληρωθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Πιο συγκεκριμένα:

-Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, ΟΤΕ και των τραπεζών θα πληρωθούν στις 22 και 24 Απριλίου με βάση τον τελευταίο αριθμό στον ΑΜΚΑ τους.

-Οι συνταξιούχοι ΟΑΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑ στις 27 Απριλίου.

– Οι συνταξιούχοι ΝΑΤ, του Δημοσίου, της ΔΕΗ και του ΕΤΑΠ των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στις 29 Απριλίου.

Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι είχαμε από χθες συναγερμό στο Δροσερό Ξάνθης, με κρούσμα σε καταυλισμό Ρομά. Επισκεφτήκαμε την περιοχή και προχωρήσαμε στη λήψη 335 δειγμάτων και αναμένουμε τα αποτελέσματα για να λάβουμε αποφάσεις, με γνώμονα την μη επέκταση του ιού.

Παρατείνεται για 10 ημέρες η καραντίνα στην κοινότητα Μεσοποταμίας στο δήμο Καστοριά, για προληπτικούς λόγους. Ακόμη παρατείνονται για το ίδιο διάστημα τα περιοριστικά μέτρα στους Δήμους Καστοριάς , Ορεστίδος και Ξάνθης.

Επίσης παρατείνεται μέχρι της 27 Απριλίου η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών στη  παραλιακή ζώνη Θεσσαλονίκης, ενώ περιορισμός ισχύει και για την παραλίμνια ζώνη στα Ιωάννινα.

Τέλος ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνεται αύριο, Τρίτη η καραντίνα στα χωριά Εχίνος στην Ξάνθη και Φούστανη στην Πέλλα.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Μπάιντεν: Ο Νετανιάχουν δεν κάνει αρκετά για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση ομήρων

otavoice

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε η Δύση να επιτρέψει πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς και να διαθέσει όπλα

otavoice

Ισραηλινά πυρά σκότωσαν δεκάδες Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας

otavoice

Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δισ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

otavoice

Γαλλία: Τελευταίες διαβουλεύσεις για το πρόσωπο που θα αναλάβει πρωθυπουργός

otavoice

Ελεύθερος ο Φρέντη Μπελέρης, μετά από 16 μήνες στη φυλακή

otavoice