OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: Σοκαρισμένη η Νεάπολη Θεσσαλονίκης από το θάνατο του 35χρονου ξυλουργού- Προβληματίζει το περιστατικό

Η είδηση του θανάτου του 35χρονου πατέρα ενός κοριτσιού 1,5 ετών, σκόρπισε θλίψη αλλά και ανησυχία στη Νεάπολη όπου έμενε τα τελευταία χρόνια.

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης από τον χαμό του 35χρονου, ο οποίος κατέληξε σήμερα από κορωνοϊό στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα. Οι γείτονες του 35χρονου ξυλουργού, που εργαζόταν σε κατάστημα με έπιπλα, κάνουν λόγο για μια ήσυχη οικογένεια.

«Δεν γνωρίζαμε ότι έχει αρρωστήσει. Πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα τον είδαμε με τη γυναίκα του και το παιδί του έξω στη γειτονιά», αναφέρει γυναίκα, που μένει στην ίδια πολυκατοικία με τον άτυχο άντρα.

Ο 35χρονος νόσησε πριν από δέκα ημέρες με ήπια συμπτώματα και δύο ημέρες αργότερα προσήλθε στο νοσοκομείο «Άγ. Δημήτριος».

Ο ασθενής αντιμετωπίσθηκε από την πρώτη στιγμή της νοσηλείας του στο νοσοκομείο ως ασθενής covid-19 καθώς είχε όλα τα συμπτώματα, παρότι το πρώτο τεστ είχε βγει αρνητικό. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία το Μ.Σάββατο και σήμερα τα ξημερώματα κατέληξε.

Τι εξετάζουν οι γιατροί για τον θάνατο του 35χρονου- Που στρέφονται οι υποψίες τους 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Iatropedia.gr, οι γιατροί δεν μπορούν να πιστέψουν πόσο γρήγορα έφυγε από τα χέρια τους ο 35χρονος, ο οποίος δεν έπασχε από κανένα υποκείμενο νόσημα και αποτελεί το νεαρότερο θύμα του ιού στη χώρα. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το νεαρό της ηλικίας του 35χρονου άνδρα από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και το γεγονός ότι ήταν καθ’ όλα υγιής πριν προσβληθεί από τη νόσο COVID-19, έχει αφήσει τους γιατρούς του απαρηγόρητους για την έκβαση της υπεράνθρωπης μάχης που έδωσαν για να τον σώσουν.

Οι υποψίες τώρα στρέφονται σε πιθανούς γενετικούς παράγοντες, οι οποίοι οι γιατροί γνωρίζουν στην κλινική πράξη ότι ίσως επηρεάζουν τη θανατηφόρο έκβαση κάποιων ασθενών, χωρίς όμως ακόμα να υπάρχουν παγκοσμίως αποδείξεις γι’ αυτό.

“Εκεί στρέφονται οι υποψίες μας” αναφέρουν μιλώντας στο iatropedia.gr, θεράποντες γιατροί του 35χρονου που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

“Πιστεύω ότι είναι θέμα απάντησης του ανοσολογικού μας συστήματος το πως θα συμπεριφερθεί ο ασθενής και φυσικά παγκοσμίως υπάρχουν και νεαρά άτομα και παιδιά, όπως θα έχετε ακούσει, που καταλήγουν. Αλλά ξέρετε για τον θεράποντα γιατρό το ένα περιστατικό που θα του τύχει του κοστίζει πάρα πολύ. Και μας έχει κοστίσει πάρα πολύ, γιατί σκεφτείτε όταν παλεύεις ένα βράδυ ολόκληρο να κρατήσεις κάποιον στη ζωή και δεν τα καταφέρνεις, δεν μπορείς αυτό να το διαχειριστείς (συγκινείται) Είμαστε πολύ συγκινημένοι, δεν θέλω να κάνω δήλωση”, αναφέρει θεράπων ιατρός.

Αύριο το πρωί ο δήμος Νεάπολης – Συκεών, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Αντώνη Σαουλίδη, πρόκειται να προχωρήσει στην απολύμανση της περιοχής και συγκεκριμένα του δρόμου, των κάδων,  των πεζοδρομίων και όσων άλλων σημείων είναι απαραίτητο.

Πηγή voria.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Φορολογικές δηλώσεις: Απομένουν 350.000 μέχρι και την Παρασκευή – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμο

otavoice

Κατολισθήσεις στην Ινδία: 24 νεκροί, φόβοι για εκατοντάδες ανθρώπους θαμμένους στις λάσπες

otavoice

Ο καιρός: Ισχυρό μελτέμι μέχρι και την Πέμπτη, υποχώρηση της θερμοκρασίας την Τετάρτη

otavoice

ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι ενστάσεις στα προσωρινά αποτελέσματα του πανελλήνιου διαγωνισμού ΠΕ

otavoice

Χτύπησε βάσεις τη νύχτα το Ισραήλ, λέει η Συρία

otavoice

Εύβοια: Μάχη με διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις- Νέο «112» για Πετριές και Κριεζά

otavoice