OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο παπα-Γιώργης των φτωχών απαντά: “Άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τί ποιούσι”

Αναδείχτηκε σε παραβατική μορφή μιας και τέλεσε κατά τους κατηγορούντες παραβίαση των μέτρων που έχουν επιβληθεί, από την κυβέρνηση λόγω του κορονοϊού. Μάλιστα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συσσώρευσαν έξωθεν του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι που λειτουργεί για να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν στο αυτόφωρο.

Όλα αυτά από μια φωτογραφία, κάποιου “ρουφιάνου¨κακόβουλου, που το επίσημο κράτος αβίαστα υιοθέτησε. Ο πάτερ Γεώργιος Σχοινάς δεν είναι ένας απλός παπάς…

Ο παπα-Γιώργης των φτωχών ,όπως αποκαλείτε από τον κόσμο για το κοινωνικό έργο που συντελεί στην περιοχή, έδωσε απάντηση στους κατήγορους του και τους εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Δεν τελέστηκε καμιά απολύτως παραβίαση κανόνων, ξεκαθαρίζει ο ιερέας. όλα έγιναν νόμιμα και εκτός της εκκλησίας.Δεν υπήρξε κανένας συνωστισμός και κοινώνησα μικρά παιδάκια που επέμεναν οι γονείς τους, αναφέρει ο ιερέας στην επιστολή του. Η Θεία Κοινωνία δεν έχει απαγορευτεί και όσοι βιάστηκαν να τον κρεμάσουν μάλλον έδειξαν έλλειψη ψυχραιμίας.

Άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τί ποιούσι, είναι η συμβολική απάντηση του “παραβάτη” ιερέα και με μεγαλείο ψυχής συγχωρεί όλους όσους έτρεξαν να ασχοληθούν με ένα ταπεινό ιερέα, αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

Ποιος όμως είναι ο δημόσιος κίνδυνος παπα-Γιώργης , στο Κουκάκι; 

Άνθρωποι με μεγάλα οικονομικά προβλήματα βρίσκουν κάθε μέρα ένα πιάτο ζεστό φαγητό χάρη στον παπά-Γιώργη.

Ο «παπάς των φτωχών», όπως τον αποκαλούν, πάτερ Γεώργιος Σχοινάς,  φροντίζει εδώ και χρόνια άτομα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες, διοργανώνοντας συσσίτιο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στου Φιλοπάππου. Προσφέρει 300 γεύματα κάθε μέρα, σε ανέργους, πολυτέκνους, αστέγους και μικροσυνταξιούχους. «Με τη λογική δεν βγαίνει. Δεν είναι εύκολο. Πιστεύουμε στη βοήθεια του Θεού και τη βλέπουμε κάθε μέρα. Εκεί που μπορεί να μην έχουμε ούτε λάδι, εμφανίζεται κάποιος που μπορεί να μας φέρει ελαιόλαδο ή να προσφέρει χρήματα», τονίζει ο παπά-Γιώργης.

Για να καλύπτονται οι ανάγκες για τρόφιμα, έχει δημιουργηθεί ένας κήπος στην Κόρινθο για να έχουν λαχανικά για το συσσίτιο και πλέον έβαλαν και ζώα. Οι ανάγκες είναι μεγάλες. Στην κουζίνα τον βοηθούν εθελοντικά δύο άνεργοι, αλλά και δεκάδες νέοι είναι συμπαραστάτες στο έργο του.

Επίσης ο παπα Γιώργης έχει επιδείξει ιδιαίτερη δράση για παιδάκια από τρίτες χώρες .

Σχετικά Άρθρα

Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία νότια Καρπάθου-Κάσου

otavoice

Πανελλαδικές 2024: Σε ποιες σχολές αναμένεται άνοδος και σε ποιες πτώση

otavoice

Η συγχώνευση Αttica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας στην Οικονομική Επιτροπή της Βουλής (live)

otavoice

Αλλαγή σκηνικού με βροχές και χαλαζόπτωση …σε περιοχές της Λάρισας

otavoice

Γεωμαγνητική καταιγίδα απειλεί τις επικοινωνίες – Πόσο θα διαρκέσει

otavoice

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τη συνεργασία Ρωσίας-Κίνας στην Αρκτική

otavoice