OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Σοκαριστικές εικόνες από την καταστροφική μανία των αλλοδαπών στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο

Σοκάρουν οι εικόνες από την έκταση των καταστροφών στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ, στη Χίο μετά από τα εκτεταμένα επεισόδια και τον εμπρησμό στις εγκαταστάσεις από ομάδες μεταναστών.

Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκε το μέγεθος της καταστροφής. Από τις πύρινες γλώσσες  καταστράφηκαν ολοσχερώς καταστήματα τροφίμων και διαμορφωμένοι χώροι όπου διέμεναν οι αλλοδαποί μαζί με τα προσωπικά τους αντικείμενα. Μέσα σε λίγα λεπτά δεκάδες παράνομοι μετανάστες από τη μια στιγμή στην άλλη, έχασαν ακόμα και τα λιγοστά τους υπάρχοντα.

Το βομβαρδισμένο τοπίο που μύριζε παντού καμένο δείχνει την αγριότητα και το μένος των παράνομα εισερχόμενων στην χώρα μας ατόμων. Χωρίς κανένα ίχνος φόβου ή σεβασμού στη χώρα που τους  δέχεται στο έδαφος της , προβαίνουν πυκνά συχνά σε ωμές αγριότητες και έκνομες πράξεις. Αυτούς θέλουν να τους δώσουμε άσυλο, στις ορδές βαρβάρων κια τρομοκρατών. Για να μετατρέψουν τη χώρα μας σε Καμπούλ και Βαγδάτη.

Στον μακρύ απολογισμό από την μανία των εμπρηστών περιλαμβάνονται και δύο καμένα αυτοκινήτων της Αστυνομίας, εκτεταμένες ζημιές σε  εγκαταστάσεις φαγητού, σε αστυνομικούς οικίσκους , καθώς και στο info Point της «Ύπατης» του ΟΗΕ.

Αιτία για όλα αυτά υποτίθεται ότι ήταν ο θάνατος μιας 47χρονης από το Ιράκ, με  την υποψία ότι μπορεί ως αιτία του θανάτου της να ήταν ο κορωνοϊός.

Ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρματζης τόνισε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και υπάρχει μεγάλος μεγάλος κίνδυνος και η δομή θα πρέπει να κλείσει άμεσα.Η κατάσταση προ πολλού έχει φτάσει στο απροχώρητο”, επεσήμανε και έκανε λόγο για ευθύνες της πολιτείας. 

“Τα χθεσινά απαράδεκτα, θλιβερά και επικίνδυνα γεγονότα στη ΒΙΑΛ, παρά την αγιότητα των ημερών, κραυγάζουν με τον πιο ηχηρό τόνο προς την Κυβέρνηση ότι η εν λόγω δομή πρέπει να κλείσει αμέσως. Με ευθύνη της Πολιτείας πρέπει να δημιουργηθεί- μακριά από το πολύπαθο Χαλκειός και κάθε άλλη κατοικημένη περιοχή της Χίου- ένας μικρός και απόλυτα ελεγχόμενος χώρος προσωρινής παραμονής προσφύγων – μεταναστών.Η κατάσταση προ πολλού έχει φτάσει στο απροχώρητο. Απαιτούνται άμεσες και αποφασιστικές λύσεις με σεβασμό στον τόπο και τους ανθρώπους μας. Η φωνή μας πρέπει να εισακουστεί! Εδώ και Τώρα!”

Η δήλωση όμως του δημάρχου κ. Κάρματζη για να κατασκευαστεί ένας μικρός και απόλυτα ελεγχόμενος χώρος προσωρινής παραμονής προσφύγων – μεταναστών”, έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση . Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ο δήμαρχος επιχειρεί να διαφοροποιηθεί από ακραίες φωνές , όπως αφήνει παρασκηνιακά να εννοηθεί. 

Χαρακτηριστική του κλίματος είναι η δήλωση του συνδυασμού “Χίος Μπροστά” που αναφέρει ότι ο δήμαρχος απαξιώνει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταλήγοντας ότι: «Αντί για ευαγγέλιο και σημαία τη μετατρέπει σταδιακά σε κουρελόχαρτο».

Σχετικά Άρθρα

Φιλιππίνες: Διαρρέει βιομηχανικό καύσιμο από το βυθισμένο πετρελαιοφόρο

otavoice

Παρίσι 2024: Προκρίθηκε ο Στέφανιος Ντούσκος στα προημιτελικά του σκιφ

otavoice

Η Ουκρανία λέει πως έπληξε αεροπορική βάση της Ρωσίας στην Κριμαία

otavoice

Το «μεγάλο μάτι» της εφορίας στα ακίνητα 7 εκατ. φορολογουμένων

otavoice

Τραμπ σε Νετανιάχου: Θα βρεθούμε μπροστά σε μεγάλους πολέμους στη Μέση Ανατολή αν δεν εκλεγώ

otavoice

Νέοι βομβαρδισμοί ΗΠΑ και Βρετανίας σε στόχους των Χούθι στην Υεμένη

otavoice