OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Τι είπε ο Τσιόδρας για τις αποφάσεις για το άνοιγμα σχολείων και την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Σε δυο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες για την επόμενη μέρη αναφέρθηκε σήμερα κατά την επίσημη ενημέρωση ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Ανακοίνωσε ότι η επιστημονική  επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε στην πολιτική ηγεσία το άνοιγμα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων , το οποίο θα πρέπει “να γίνει σταδιακά, υπό προϋποθέσεις και συνεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων”.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους, όπως εισηγήθηκε η επιτροπή ειδικών του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό. Η επιτροπή κατά πλειοψηφία αποφάσισε να είναι υποχρεωτική η μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε χώρους όπως παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και γενικά όλους τους πολυσύχναστους κλειστούς χώρους. Αυτό θα ισχύει τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους που έχουν στενή επαφή με το κοινό, όπως πωλητές και ταμειακοί υπάλληλοι.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι η μάσκα δεν θα πρέπει να γίνει ένα μέσο που θα μας δίνει ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Η χρήση της θα πρέπει να συνοδεύεται με την υγιεινή των χεριών και συμπλήρωσε πως εάν είναι δυνατόν θα πρέπει να έχουμε αντισηπτικό πάντοτε στην τσέπη μας.

 

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια στην περιοχή Πισσώνα – Εκκενώσεις οικισμών

otavoice

Πύργος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Ανάληψη Ηλείας

otavoice

Παρίσι 2024: Ο Στ. Τσιτσιπάς πέρασε στους «8» – Στο δρόμο του Τζόκοβιτς

otavoice

Δίκη Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι δύο κατηγορούμενοι

otavoice

Άνετη πρόκριση στα ημιτελικά των 200μ. ύπτιο, για Σίσκο και Χρήστου

otavoice

3Χ3 τα ελληνικά κουπιά!!! Κοντού και Φίτσιου στον τελικό σκιφ ελαφρών βαρών

otavoice