OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Έκρηξη κρουσμάτων στη Ρωσία, πάνω από 200.000 συνολικά – Ανεξήγητα χαμηλά ποσοστά θνησιμότητας

Καταιγιστική είναι η εξάπλωση του νέου κορονοϊού στη Ρωσία τις τελευταίες δύο εβδομάδες όπου καθημερινά καταγράφει πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 11.102 νέα κρούσματα και εκτόξευσαν το συνολικό αριθμό στα 209.688. Είναι στην 5η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και βάση του ρυθμού που ακολουθεί θα βρεθεί πολύ ψηλότερα, ξεπερνώντας Ισπανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο.Από τα σημερινά κρούσματα, τα 5.551 ανιχνεύτηκαν στη Μόσχα.

34.306 ασθενείς του νέου κορονοϊού έχουν αναρρώσει.

Αυτό που προξενεί εντύπωση και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά είναι ο ιδιαίτερα χαμηλός αριθμός των θυμάτων σε σχέση με τον Μέσο Όρο , αλλά και με τις χώρες που διαθέτουν τα πιο σύγχρονα υγειονομικά συστήματα.

Σήμερα ανακοινώθηκαν μόλις 88 νεκροί , ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 1.915. Ποσοστό θνησιμότητας 0,9%, όταν ο παγκόσμιος Μ.Ο. είναι στο 6,9% και χώρες όπως οι ΗΠΑ στο 5,94%, Ισπανία 10,07%, Ιταλία 13,9% , Γαλλία 14,8% και Ηνωμένο Βασίλειο 14,7%.

Πειστική επιστημονικά απάντηση δεν είχει δοθεί μέχρι σήμερα και υπάρχουν σαφείς υπόνοιες ότι το Κρεμλίνο μπορεί να μην δίνει πραγματικά στοιχεία.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από τις χώρες με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων μόνο η Σαουδική Αραβία έχει εξίσου χαμηλό στο 0.6%. Σε 37.136 καταγεγραμμένα κρούσματα, μετράει μόλις 239 νεκρούς. Ένα κράτος που δεν φημίζεται για το υγειονομικό του σύστημα αλλά και για την αξιόπιστη πληροφόρηση.

 

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice