OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Η Ισπανία βγαίνει από τον εφιάλτη-Ραγδαία μείωση περιστατικών

Σε ελεύθερη πτώση τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Ισπανία τα περιστατικά θανάτων και νέων κρουσμάτων, δείχνουν ότι η επιδημιολογικός εφιάλτης οδεύει προς πλήρη εκτόνωση.

Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο όπου έχασαν την ζωή τους χιλιάδες άτομα και η χώρα συγκλονιζόταν από την επέλαση της φονικής πανδημίας, το κλίμα αλλάζει και η ελπίδα για την επιστροφή στην κανονικότητα είναι ζωντανή.Ήδη ξεκίνησε η άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων και η χώρα προσπαθεί να επιστρέψει στην κανονικότητα διατηρώντας αυστηρούς κανόνες υγιεινής και προστασίας.

Μόνο 164 θάνατοι ανακοινώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες , ακολουθώντας την καθοδική τάση διαμορφώνοντας το σύνολο των θυμάτων από την αρχή της κρίσης στα 25.428.

Επίσης μόλις 1.179 νέα κρούσματα ανιχνεύτηκαν από τους εργαστηριακούς ελέγχους, επιταχύνοντας την μείωση του επιδημιολογικού φορτίου. Συνολικά στην Ισπανία καταγράφηκαν 248.301 κρούσματα.

Μειωμένα τα νούμερα των ασθενών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδες εντατικής θεραπείας.Σήμερα καταγράφονται 2.254.

151.633 ασθενείς κατάφεραν να αναρρώσουν.

Ο επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας Φερνάντο Σιμόν ανέφερε πως οι αριθμοί είναι πλέον πολύ καλοί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εξαλείφθηκε ο κίνδυνος επανεμφάνισης της νόσου.

Σχετικά Άρθρα

Πολωνή ευρωβουλευτής στην Φον Ντερ Λάιεν – «Η θέση σου είναι στη φυλακή»

otavoice

Η Γιαέλ Μπραούν – Πιβέ, επανεξεξελέγη πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

otavoice

Μπανγκλαντές: Στους 32 οι νεκροί στις φοιτητικές διαδηλώσεις

otavoice

Παρίσι 2024: Το Ολυμπιακό Χωριό άνοιξε – Έφτασαν οι πρώτες αποστολές

otavoice

Washington Post: Ο Ομπάμα πιστεύει πως ο Μπάιντεν πρέπει να επαναξετάσει την υποψηφιότητα του

otavoice

Η Ενέργεια και η Κυκλική Οικονομία στο επίκεντρο της 88ης ΔΕΘ

otavoice