OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: 143 νεκροί και 8 νέα κρούσματα στη χώρα μας-Συνολικά 2.620 κρούσματα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα,3 νέοι θάνατοι  καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες και  ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην χώρα μας ανέβηκε στους 143.

Από τα θύματα είναι 106 άνδρες(74%) και 37 γυναίκες(26%) ,είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη και σε ποσοστό 92% είχαν υποκείμενα νοσήματα ή ηλικία άνω των 70 ετών .

106 θύματα είναι στην κατηγορία 65 ετών και άνω,35 θύματα στην κατηγορία 40 έως 64 ετών και 2 θύματα στην κατηγορία 18 έως 39 ετών.

Επίσης ανιχνεύθηκαν 8 νέα κρούσματα  και ο συνολικός αριθμός από την αρχή εκδήλωσης της επιδημίας του κορονοϊού,ανέρχεται στα 2.620. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων παραμένει να είναι από άνδρες (55,5%).

Η ηλικιακή διαστρωμάτωση των κρουσμάτων είναι:
0 έως 17 ετών 3%, 18 έως 39 ετών 30,8%, 40 έως 64 ετών 44,2% και από 65 ετών και άνω 22%.
593 κρούσματα σχετίζονται με άτομα από το εξωτερικό και 1.291  είναι σχετιζόμενα με γνωστό κρούσμα.

37 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ. 29 άνδρες και 8 γυναίκες.Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη  και στην πλειοψηφία τους κατά 89% έχουν υποκείμενα νοσήματα ή είναι άνω των 70 ετών. 77  ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Έχουν λάβει εξιτήριο 428 ασθενείς , ενώ έχουν αναρρώσει συνολικά 1.374 θετικοί στον ιό.

Έχουν διενεργηθεί 78.207 κλινικοί έλεγχοι.

Ο καθηγητής Τσιόδρας ανέφερε πως σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά συμπεράσματα έχουν φανεί ότι ο κορωνοϊός προσβάλλει το καρδιαγγειακό σύστημα.

Για το φάρμακο Remdesivir: Επετράπη στις ΗΠΑ η χρήση του, αν και με προσωρινή έγκριση, λόγω του κατεπείγοντος που παρουσιάζεται σε επίπεδο δημόσιας υγείας. Θα αρχίσει να χορηγείται σε παιδιά με χαμηλή οξυγόνωση και προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα.

Για το αν υπάρχει κίνδνος επιβολής νέου lockdown ο κ. Τσιόδρας είπε “Αυτή τη στιγμή είμαστε πολύ κάτω από το P1, αυτός είναι ο σημαντικότερος δείκτης και αυτόν λαμβάνουμε υπ’ όψιν. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η επάρκεια του συστήματος Υγείας, ο αριθμός των κλινών, η επάρκεια των αναπνευστήρων…”

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Από τη Δευτέρα η μάσκα είναι υποχρεωτική στους πολίτες σε ΜΜΜ, ταξί, νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, φαρμακεία, ασανσέρ και νοσοκομεία

Υποχρεωτική θα είναι σε εργαζόμενους σε  ΜΜΜ, ταξί, αγορές με τυποποιημένων προϊόντων, κομμωτήρια.

Ο υφυπουργός τοποθετήθηκε στο θέμα των συγκεντρώσεων της Πρωτομαγιάς οι οποίες όπως είπε, προκάλεσαν ερωτήματα και διαμαρτυρίες. Προτείναμε στις εργατικές οργανώσεις εναλλακτικές ημερομηνίες. Δυστυχώς κάποιοι επέλεξαν να αγνοήσουν τα μέτρα και πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις.

Όμως ήταν κυβερνητική απόφαση ήταν να μην υπάρξει καταστολή των συγκεντρώσεων αυτών.Σε κάθε συγκέντρωση πολιτικής διαμαρτυρίας που θα γίνονται στο εξής, θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Τέλος ενημέρωσε πως οι έλεγχοι σε 210 άτομα που επέβαιναν σε πτήσεις, όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά.

Σχετικά Άρθρα

Μικρή μείωση στο πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ σε σχέση με τον Αύγουστο

otavoice

Π. Γερουλάνος: «Μπορώ να διασφαλίσω την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, δεν με κρατάει κανένας»

otavoice

Χ. Δούκας: Το πρόβλημα στη χώρα είναι να αλλάξεις το σύστημα διακυβέρνησης, τα συμφέροντα, τις ελίτ

otavoice

Το Κίεβο εξαπέλυσε κύματα επιθέσεων με στόχο διυλιστήριο και ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς

otavoice

Ευθύμιος Λέκκας: Με φοβίζει η τάση ερημοποίησης, στη Θεσσαλία

otavoice

Θλίψη για το θάνατο του ηθοποιού Δάνη Κατρανίδη

otavoice