OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ασύλληπτο!Εμπρηστής η ΕΒΟ στην πυρκαγιά του Λαυρίου-Από δοκιμαστικές βολές

Ασύλληπτο, σε κίνδυνο τέθηκε σήμερα μια μεγάλη περιοχή στο δήμο Λαυρεωτικής για την οποία εμπρηστής είναι κυριολεκτικά το ελληνικό κράτος. Όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, “από δοκιμαστικές βολές της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων ξέσπασε η πυρκαγιά στο Λαύριο“.

“Ήταν από τις πιο δύσκολες πυρκαγιές. Η φωτιά εκδηλώθηκε μέσα από την ΕΒΟ. Είναι αδιανόητο να κάνουν βολές μέσα στο καλοκαίρι. Κάηκαν πολλές εκατοντάδες στρέμματα μέσα στη ΕΒΟ” ανέφερε ο κ. Λουκάς.
Όπως είπε η ΕΒΟ εκτίνεται σε μια τεράστια έκταση 3.500 στρεμμάτων τα οποία είναι περιφραγμένα και υπήρχε ορατός κίνδυνος να επεκταθεί σε όλο το δρυμό του Σουνίου, για αυτό και προληπτικά εκκενώθηκαν οικισμοί και μια κατασκήνωση.
Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, ανέφερε ότι χάριν της άμεσης και ευρείας κινητοποίησης πυροσβεστικών δυνάμεων και τοπικής αυτοδιοίκησης κατάφεραν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να καούν εκτός της ΕΒΟ, περιμετρικά μόνο 100 στρέμματα.
Το ερώτημα είναι πως η ΕΒΟ προχώρησε σε δοκιμαστικές βολές, σε μια ημέρα που είχε χαρακτηριστεί με αυξημένη επικινδυνότητα από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας , για εκδήλωση πυρκαγιάς. Η έκθεση για τα αίτια θα οδηγήσει στον καταλογισμό των υπευθύνων που με περίσσια ανευθυνότητα έθεσαν την περιοχή σε κίνδυνο;

Σχετικά Άρθρα

Ευρυτανία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος

otavoice

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του στο Κουρσκ

otavoice

Χαλκιδική: Νεκρό 8χρονο παιδί που κατέρρευσε μπροστά στους γονείς του

otavoice

ΗΠΑ: Η Χάρις συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία της – Τραμπ: «Είναι τρελή»

otavoice

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στους Φούρνους – Σε ύφεση το μέτωπο

otavoice

Πέθανε ο Αλέν Ντελόν στα 88 του χρόνια

otavoice